Zobrazeni vystrah

Při nahrávání obsahu došlo k problému. Zkuste stránku nahrát znovu. Pokud problém přetrvává, ujistětě se, že máte povolený Javascript a že používate podporovaný prohlížeč - více informací.

Nabídky zaměstnání -

Ochrana osobních údajů uchazečů o zaměstnání (GDPR)

V rámci výběrového řízení, na které se hlásíte, a za jehož účelem zasíláte životopis s Vašimi údaji do ČHMÚ, Vám sdělujeme, že tyto Vaše osobní údaje zpracováváme po dobu do ukončení výběrového řízení. Po tomto termínu budou Vaše osobní údaje předepsaným způsobem skartovány.


Dále s odesláním Vašich osobních údajů do ČHMÚ k danému účelu udělujete ČHMÚ souhlas se zpracováním svých osobních údajů po dobu trvání výběrového řízení, do kterého se přihlašujete.


V případě odvolání tohoto souhlasu po dobu trvání výběrového řízení, berte na vědomí, že toto jednání může ovlivnit dosažení účelu, pro který byl tento souhlas vydán, pokud tento účel nelze dosáhnout jinak.


Zpracování osobních údajů bude probíhat v souladu s příslušnými právními předpisy o ochraně osobních údajů a s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů).


Poskytnutí osobních údajů je dobrovolné a v souladu s příslušnou legislativou (GDPR) máte právo:

  • svůj souhlas odvolat a to i bez udání důvodu,
  • na přístup k již poskytnutým údajům,
  • na opravu poskytnutých údajů,
  • na vymazání těchto údajů, pokud dochází k jejich zpracování v rozporu s ochranou definovanou příslušnou legislativou nebo v rozporu s tímto souhlasem, nebo byl souhlas odvolán.


Český hydrometeorologický ústav, Pobočka Plzeň – oddělení kvality ovzduší

nabízí volnou pozici:

Technik monitoringu kvality ovzduší

Popis činnosti:
  • Obsluha, kontroly, nastavení a údržba přístrojů a software na stanicích "Státní sítě imisního monitoringu" v regionech Plzeňského a Jihočeského kraje
  • Převoz vzorků a materiálu
  • Kompletace a kontrola dat, vyhledávání poruch a podezřelých hodnot měření
  • Spolupráce na vyhodnocení výsledků v akreditovaném laboratorním systému
Požadujeme:
  • Technické vzdělání – SŠ s maturitou (nejlépe obor elektro)
  • Zkouška dle vyhlášky č. 50/1978 Sb. se způsobilostí alespoň dle §6 vyhlášky (od 1. 7. 2022 Zákon č. 250/2021 Sb.)
  • Rok praxe v oboru elektrotechniky
  • Aktivní řidič skupiny B
  • Samostatnost, flexibilita, pečlivost, týmový duch
  • Zdravotní způsobilost pro práci v terénu během celého roku, v klimatizovaných prostorách stanic, znalost práce na PC a schopnost manipulovat s těžkými břemeny, samostatné rozhodování
  • Praktické technické zkušenosti, technické myšlení a mechanická zručnost 
  • Oceníme zkušenosti s prací v systémech s řízením kvality a znalost anglického jazyka

Životopis s přehledem odborné praxe, zasílejte na adresu:
Český hydrometeorologický ústav
Pobočka Plzeň – oddělení kvality ovzduší
Tomáš Fory
Mozartova 1237/41
323 00 Plzeň
nebo na e-mail: tomas.fory@chmi.cz

Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů  v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.
 

Nabízíme:
  • Možnost odborného růstu a práce s pokročilými technologiemi měření
  • Platový tarif podle délky praxe (v platové třídě 9, podle NV ČR č. 341/2017 Sb., NV ČR 264/2022 Sb.) + osobní ohodnocení
  • Pracovní smlouvu na dobu určitou na rok s možností prodloužení na dobu neurčitou
  • Volné víkendy, pružnou pracovní dobu
  • Služební telefon
  • Vzdělávací kurzy a školení
  • Pět týdnů dovolené, pět dnů zdravotního volna
  • Příspěvek na penzijní připojištění a dotované stravování
  • Důkladné proškolení při nástupu do zaměstnání
  • Možnost zapojení do výzkumných aktivit
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Pobočka Plzeň – oddělení kvality ovzduší
Mozartova 1237/41
323 00 Plzeň – Severní předměstí

Datum nástupu:
1. 12. 2022, nebo dle dohody
Kontakt:
Ing. Tomáš Fory, e-mail: tomas.fory@chmi.cz, tel: 377 256 641, 604 221 364 v pracovních dnech 8-16:30

Český hydrometeorologický ústav, pobočka Ostrava

nabízí volnou pozici:

Hydrolog – technik povrchových vod

Popis činnosti:
  • Hydrometrická měření v terénu
  • Zpracování hydrologických dat a jejich verifikace na PC
  • Kontrola technického stavu sítě PVV
  • Drobná údržba sítě PVV
  • Účast na přípravě a realizaci speciálních měření a na řešení projektů
Požadujeme:
  • Vzdělání SŠ, výhodou přírodovědný obor či SPŠ se zaměřením na stavebnictví, geodézii apod.
  • Znalost práce na PC (MS Office)
  • Řidičský průkaz skupiny B
  • Pečlivost a schopnost samostatné práce
  • Organizační schopnosti
  • Komunikativnost, iniciativnost, schopnost týmové spolupráce
  • Občanská bezúhonnost, etické chování

V případě, že Vás uvedená nabídka oslovila a splňujete všechny výše uvedené požadavky, zašlete do 30. 11. 2022 strukturovaný životopis a motivační dopis na adresu ČHMÚ v Ostravě nebo na e-mail jan.unucka@chmi.cz.
Vybraní kandidáti budou pozvání k pohovoru.
Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.
 

Nabízíme:
  • Práci na plný úvazek
  • Plat a odměna podle zák. č. 262/2006 Sb. a NV ČR č. 341/2017 Sb., NV ČR 264/2022 Sb. v platném znění, na základě započitatelné praxe T9
  • Možnost zapojení do projektových aktivit úseku
  • Pružnou pracovní dobu
  • Sebevzdělávání
  • Zaměstnanecké výhody (dovolená 5 týdnů, příspěvek FKSP, 5 dnů zdravotního volna)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav, pobočka Ostrava
K Myslivně 3/2182
708 00 Ostrava - Poruba
 

Datum nástupu:
1.2.2023, nebo dle dohody
Kontakt:
doc. RNDr. Jan Unucka, Ph.D., vedoucí oddělení hydrologie, tel.: 596 900 237, e-mail: jan.unucka@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav, Odbor letecké meteorologie

nabízí volnou pozici:

Systémový inženýr v Odboru letecké meteorologie

Popis činnosti:
  • Instalace, opravy a údržba senzorů, systému a systémových komponent systému AWOS Avimet.
  • Koncepce systému AWOS Avimet a jeho vazby na další systémy zejména pro službu řízení letového provozu včetně zajištění optimálního využití systému pro potřeby civilního letectví.
  • Řešení provázanosti počítačových sítí ČHMÚ na organizace civilního letectví z hlediska rychlé dodávky a bezpečnosti dat.
  • Provádění pravidelných komplexních kontrol letecké meteorologické techniky.
  • Provádění výcviku smluvních techniků na regionálních letištích a vybraných meteorologů-prognostiků a meteorologů-pozorovatelů.
  • Definování potřeb dalšího vývoje speciálního automatizovaného meteorologického systému pro civilní letectví AWOS Avimet a jeho hw a sw vybavení.
Požadujeme:
  • VŠ/SŠ vzdělání - zaměření elektro-slaboproud.
  • Znalost anglického jazyka slovem i písmem.
  • Znalost práce na PC (MS Office, specializované programy).
  • Řidičský průkaz skupina B.
  • Odborná způsobilost dle Vyhlášky č. 50/1978.

Písemné přihlášky doplněné motivačním dopisem, strukturovaným životopisem a přehledem odborné praxe zasílejte na adresu:
Český hydrometeorologický ústav
RNDr. Bohumil Techlovský - vedoucí Odboru letecké meteorologie
Na Šabatce 17
143 06 Praha 4 – Komořany

nebo na e-mail: bohumil.techlovsky@chmi.cz.

Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů  v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.
 

Nabízíme:
  • Zajímavou práci.
  • Plat a odměnu podle zák. č. 262/2006 Sb., NV ČR č. 341/2017 Sb. a NV ČR č. 264/2022 Sb.
  • Pružnou pracovní dobu.
  • Zaměstnanecké výhody (5 týdnů dovolené, stravenky, příspěvek z FKSP).
Pracoviště:

Praha Ruzyně

Datum nástupu:
dle dohody
Kontakt:
RNDr. Bohumil Techlovský, e-mail: bohumil.techlovsky@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav, pobočka Ústí nad Labem

hledá pracovníka na pozici:

Meteorolog-prognostik

Popis činnosti:
  • zpracování a vydávání obecných i speciálních meteorologických předpovědí
  • příprava a vydávání výstražných informací v oboru meteorologie
  • příprava speciálních výstupů pro smluvní zákazníky a mediální sféru
Požadujeme:
  • VŠ – meteorologie a klimatologie (MFF UK, Vojenská akademie nebo fyzická geografie na přírodovědeckých fakultách, příp. jiný obor s dostatečnou výukou meteorologie a klimatologie)
  • organizační schopnosti, samostatnost, komunikativnost, flexibilita
  • připravenost a ochota učit se novým věcem
  • znalost anglického jazyka
  • znalost programování (xml, Python, R), příp. dovednosti v použití GIS výhodou

Písemné nabídky, doplněné strukturovaným životopisem a přehledem odborné praxe, zasílejte na adresu: 

Mgr. Martin Novák
ČHMÚ, pobočka Ústí nad Labem
PS 2
Kočkovská 2699/18
400 11 Ústí nad Labem


nebo na e-mail: martin.novak@chmi.cz.


Vybraní zájemci budou pozváni k osobnímu pohovoru.
Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.101/2000 Sb. O ochraně osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.
 

Nabízíme:
  • zajímavou rozmanitou práci, možnost dalšího odborného růstu, kvalitní IT
  • napojení na mezinárodní programy a kontakty se zahraničím
  • spolupráci na rozvoji a vývoji meteorologických produktů a postupů
  • práci v nepřetržitém provozu (služby 12 hod.), včetně víkendových
  • plat a odměna podle zák. č. 262/2006 Sb. a NV č. 341/2017 Sb., NV ČR č. 264/2022 Sb.
  • závodní stravování, zaměstnanecký příspěvek z FKSP, dovolená 5 týdnů
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Kočkovská 2699/18
400 11 Ústí nad Labem

Datum nástupu:
dle dohody
Kontakt:
Mgr. Martin Novák, e-mail: martin.novak@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav, Pobočka Ostrava – oddělení kvality ovzduší

nabízí volnou pozici:

Technik měřidel kvality ovzduší

Popis činnosti:

Záleží vám na tom, jak zlepšovat kvalitu života v naší zemi? Chcete pracovat pro důvěryhodnou společnost ve státním sektoru? Zajímá vás, jak věci fungují? Doplňte tým čtyř techniků imisního monitoringu ostravské pobočky v Českém hydrometeorologickém ústavu!

  • Obsluha, kontroly, nastavení a údržba přístrojů a software na 25 stanicích "Státní sítě imisního monitoringu" v regionech Moravskoslezského a Olomouckého kraje
  • Převoz vzorků a materiálu
  • Kompletace a kontrola dat, vyhledávání poruch a podezřelých hodnot měření
  • Spolupráce na vyhodnocení výsledků v akreditovaném laboratorním systému
Požadujeme:
  • Elektro vzdělání – SŠ s maturitou
  • Vyhláška č. 50/1978 Sb. (od 1. 7. 2022 Zákon č. 250/2021 Sb.)
  • Rok praxe v oboru elektrotechniky
  • Aktivní řidič
  • Chuť se vzdělávat
  • Samostatnost, flexibilita, pečlivost, týmový duch
  • Zdravotní způsobilost pro práci v terénu během celého roku, v klimatizovaných prostorách stanic a schopnost manipulovat s těžkými břemeny
  • Praktické technické zkušenosti, technické myšlení a mechanická zručnost výhodou
  • Oceníme zkušenosti s prací v systémech s řízením kvality a znalost anglického jazyka

Životopis s přehledem odborné praxe, zasílejte na adresu:

Český hydrometeorologický ústav
Pobočka Ostrava – oddělení kvality ovzduší
Petra Pěšalová
K Myslivně 3/2182
708 00 Ostrava - Poruba

nebo na e-mail: petra.pesalova@chmi.cz

Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů  v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • Možnost odborného růstu a práce s pokročilými technologiemi
  • Platový tarif podle délky praxe (cca 22 000–32 000 Kč v platové třídě 9, podle NV ČR č. 341/2017 Sb., NV ČR 264/2022 Sb.) + osobní ohodnocení
  • Pracovní smlouvu na dobu určitou na rok s možností prodloužení na dobu neurčitou
  • Volné víkendy, pružnou pracovní dobu
  • Služební telefon
  • Vzdělávací kurzy a školení
  • Pět týdnů dovolené, pět dnů zdravotního volna
  • Příspěvek na penzijní připojištění a dotované stravování
  • Důkladné proškolení při nástupu do zaměstnání
  • Možnost zapojení do výzkumných aktivit
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Pobočka Ostrava – oddělení kvality ovzduší
K Myslivně 3/2182
708 00 Ostrava - Poruba

Datum nástupu:
Dle dohody
Kontakt:
Petra Pěšalová, e-mail: petra.pesalova@chmi.cz, tel: 596 900 204, 724 681 617 v pracovních dnech 8-16:30; Technické konzultace: Pavel Smolík, e-mail: pavel.smolik@chmi.cz, tel: 731 661 856

Český hydrometeorologický ústav, úsek kvality ovzduší, Oddělení modelování a expertíz

hledá pracovníka na částečný úvazek na dobu určitou:

Pracovník pro hodnocení dopadů znečištění ovzduší na vegetaci a zdraví

Popis činnosti:

Na oddělení se zabýváme mj. modelovými výpočty pro každoroční hodnocení kvality ovzduší v ČR, operativním mapováním kvality ovzduší a jeho vývojem, určováním podílů zdrojů na celkovém znečištění, vývojem souvisejícího SW a skriptů (emisní procesor, skripty pro hromadné zpracování dat atd.) a účastníme se (mezi)národních projektů. U pohovoru rádi přivítáme i schopné studenty VŠ studia.

  • zpracování výstupů modelů předpovědi počasí a modelů kvality ovzduší, odhady dopadů znečištěného ovzduší na vegetaci v ČR i Evropě;
  • zapojení do ostatních činností oddělení dle potřeby (viz výše).
Požadujeme:
  • vysokoškolské vzdělání nebo student(ka) VŠ;
  • střední znalost skriptovacího jazyka R;
  • základní obeznámenost s příkazovou řádkou v OS Linux;
  • dobrá aktivní znalost českého a anglického jazyka;
  • zájem o působení a rozvoj v oboru;
  • ochota vzdělávat se a učit se novým věcem;
  • samostatnost a iniciativnost.

Výhodou bude:

  • praktická znalost některého z jazyků (např. Python, fortran, C apod.);
  • zkušenost se systémy pro správu verzí SW (ideálně Git);
  • znalosti z oblasti meteorologie / statistického zapracování dat / ochrany životního prostředí.

Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů  
v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • částečný/plný úvazek na dobu určitou (prodloužení úvazku, příp. změna na dobu neurčitou závisí na získaných projektech a personální situaci na oddělení). Minimální výše částečného úvazku činí 0,6;
  • příjemný kolektiv;
  • pružná pracovní doba;
  • dovolená 5 týdnů, indispoziční volno až 5 dnů, závodní stravování, příspěvek FKSP;
  • plat a odměna dle NV ČR č. 341/2017 Sb. (příloha 1; předpoklad 12. třída), NV ČR č. 264/2022 Sb. a ZP ČR č. 262/2006 Sb;
  • v případě předpokládaného zapojení do řešených projektů, odpovídající platové ohodnocení
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 2050/17
143 06 Praha 4 – Komořany 
 

Datum nástupu:
ihned nebo dle dohody
Kontakt:
Mgr. Ondřej Vlček, vedoucí OME ČHMÚ, ondrej.vlcek@chmi.cz, 244 03 2488

Český hydrometeorologický ústav, regionální předpovědní pracoviště České Budějovice

hledá pracovníka na plný úvazek na dobu určitou na pozici

Provozní meteorolog – České Budějovice

Popis činnosti:
  • zpracování a vydávání meteorologických předpovědí
  • příprava a vydávání výstražných informací v oboru meteorologie
  • příprava speciálních výstupů pro smluvní zákazníky a mediální sféru
Požadujeme:
  • VŠ – meteorologie a klimatologie (MFF UK, Vojenská akademie nebo fyzická geografie na přírodovědeckých fakultách)
  • organizační schopnosti, samostatnost, komunikativnost, flexibilita
  • připravenost a ochota učit se novým věcem
  • znalost anglického jazyka
  • znalost programování (xml, Python, R) výhodou

Písemné nabídky, doplněné strukturovaným životopisem a přehledem odborné praxe, zasílejte na adresu: 
RNDr. Eva Plášilová
Antala Staška 1170/32
370 07 České Budějovice
nebo na e-mail:eva.plasilova@chmi.cz.
Vybraní zájemci budou pozváni k osobnímu pohovoru.
Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.101/2000 Sb. O ochraně osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • zajímavou rozmanitou práci, možnost dalšího odborného růstu, kvalitní IT
  • napojení na mezinárodní programy a kontakt se zahraničím
  • spolupráci na rozvoji a vývoji meteorologických produktů
  • denní služby (8 a 12 hod.), včetně víkendových
  • plat a odměna podle zák. č. 262/2006 Sb. a NV č. 341/2017 Sb., NV ČR č. 264/2022 Sb.
  • stravenky, zaměstnanecký příspěvek z FKSP, dovolená 5 týdnů
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Antala Staška 1170/32
370 07 České Budějovice

Datum nástupu:
dle dohody
Kontakt:
RNDr. Eva Plášilová, e-mail: eva.plasilova@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav, centrální předpovědní pracoviště

hledá pracovníka na plný úvazek na dobu určitou na pozici

Provozní meteorolog

Popis činnosti:
  • zpracování a vydávání meteorologických předpovědí
  • příprava a vydávání výstražných informací v oboru meteorologie
  • příprava speciálních výstupů pro smluvní zákazníky a mediální sféru
Požadujeme:
  • VŠ – zaměření meteorologie a klimatologie (MFF UK, Univerzita obrany - Fakulta vojenských technologií nebo fyzická geografie na přírodovědeckých fakultách)
  • organizační schopnosti, samostatnost, komunikativnost, flexibilita
  • znalost anglického jazyka
  • připravenost a ochota učit se novým věcem
  • znalost programování (xml, Python, R) výhodou

Písemné nabídky, doplněné strukturovaným životopisem a přehledem odborné praxe zasílejte na adresu: 

Mgr. Jan Šrámek
Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 2050/17
143 06 Praha 4 Komořany
nebo na e-mail: jan.sramek@chmi.cz

Vybraní zájemci budou pozváni k osobnímu pohovoru. Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.101/2000 Sb. O ochraně osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.
 

Nabízíme:
  • zajímavou rozmanitou práci, možnost dalšího odborného růstu, kvalitní IT
  • napojení na mezinárodní programy a kontakt se zahraničím
  • spolupráci na rozvoji a vývoji meteorologických produktů
  • směnný provoz 7/24 - denní a noční služby (8 a 12 hod.), včetně víkendových
  • plat a odměna podle zák. č. 262/2006 Sb., NV č. 341/2017 Sb., NV ČR č. 264/2022 Sb.
  • závodní stravování, zaměstnanecký příspěvek z FKSP, dovolená 5 týdnů
Pracoviště:

Pracoviště:
Český hydrometeorologický ústav
Praha 4 – Komořany
Na Šabatce 17

Datum nástupu:
Ihned nebo dle dohody
Kontakt:
Mgr. Jan Šrámek, e-mail: jan.sramek@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav

nabízí volnou pozici:

Odborný pracovník oddělení emisí a zdrojů, zástup za rodičovskou dovolenou

Popis činnosti:
  • příprava projekcí emisí znečišťujících látek
  • spolupráce na koordinaci celkové inventarizace emisí
  • řešení technické a legislativní problematiky ochrany ovzduší
Požadujeme:
  • VŠ technického nebo přírodovědného zaměření, výhodou přehled v oblasti ochrany ovzduší nebo energetiky
  • AKTIVNÍ AJ (účast na jednání odborných skupin k závazkům EU)
  • práce s PC - Microsoft Office, internet, znalost programování/modelování výhodou
  • schopnost komunikace, samostatnost, flexibilita

V případě zájmu uchazeče bude požadován prostřednictvím e-mailu strukturovaný životopis a krátký motivační dopis na níže uvedený kontakt.
Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • zajímavou práci s možností kontaktů v zahraničí
  • spolupráce na přípravě a koordinaci národní inventarizace emisí znečišťujících látek
  • plat a odměna podle NV ČR č. 341/2017 Sb., NV ČR 264/2022 Sb. a ZP ČR č. 262/2006 Sb.
  • pružná pracovní doba
  • zaměstnanecké výhody (5 týdnů dovolené, 5 dnů zdravotního volna, příspěvek z FKSP (např. na rekreaci, kulturu, sport, vzdělávání nebo penzijní připojištění), závodní stravování
  • plný úvazek (podle domluvy s možností zkráceného)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 2050/17
143 06 Praha 4 – Komořany
 

Datum nástupu:
Datum nástupu: 11/2022, nebo dle dohody
Kontakt:
Ing. Pavel Machálek, e-mail: pavel.machalek@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav, Úsek kvality ovzduší

nabízí volnou pozici:

Pracovník ochrany čistoty ovzduší (projekce emisí a propadů skleníkových plynů)

Popis činnosti:
  • zpracování projekcí emisí a propadů skleníkových plynů v návaznosti na inventarizaci emisí a propadů skleníkových plynů
  • spolupráce na koordinaci celkového vykazování projekcí
Požadujeme:
  • alespoň v 2. ročníku VŠ technického nebo přírodovědného zaměření, výhodou přehled v oblasti emisí skleníkových plynů, především pak energetiky
  • pokročilá znalost MS Excel a zkušenost se statistickou analýzou dat a s hromadným zpracováním dat nutná
  • znalost programování/modelování výhodou
  • Aktivní AJ (účast na jednáních European Commission, Directorate A – International and Climate Strategy a UNFCCC)
  • dobré komunikační schopnosti, samostatnost, pečlivost, zodpovědnost, spolehlivost

Strukturované životopisy s přehledem odborné praxe a technických znalostí, zasílejte na e-mailovou adresu: eva.lopatova@chmi.cz. Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • rozvoj v technických znalostech, vč. programování
  • zajímavou práci s možností kontaktů v zahraničí
  • plat a odměna podle NV ČR č. 341/2017 Sb. a ZP ČR č. 262/2006 Sb.
  • závodní stravování, pružná pracovní doba
  • zaměstnanecké výhody (rekreace, příspěvek FKSP, dovolená 5 týdnů, 5 dnů zdravotního volna)
  • plný/zkrácený úvazek (podle domluvy)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 17
143 06 Praha 4 – Komořany
 

Datum nástupu:
11/2022, nebo dle dohody
Kontakt:
Mgr. Eva Lopatová, e-mail: eva.lopatova@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav, Observatoř Košetice

hledá pracovníka na pozici:

Výzkumný a vývojový pracovník pro pracoviště OBS Košetice

Popis činnosti:
  • Zpracování a odborná interpretace dat kvality ovzduší
  • Práce na odborných tématech kvality ovzduší (příprava článků, konferenčních příspěvků)
  • Spolupráce s odděleními Úseku kvality ovzduší a externími organizacemi
  • Provádění exkurzí, účast na seminářích
Požadujeme:
  • VŠ vzdělání přírodovědného nebo technického směru (VŠ vzdělání podmínkou!)
  • Znalost oboru životní prostředí / kvalita ovzduší / atmosférická chemie
  • Pokročilá znalost práce na PC (min. MS Office, programování – např. R)
  • Znalost anglického jazyka – komunikace slovem i písmem
  • Pečlivost a schopnost samostatné práce
  • Ochotu se vzdělávat, navštěvovat národní a mezinárodní konference
  • Komunikativnost

Strukturovaný životopis s přehledem odborné praxe, zasílejte na níže uvedený kontakt. Vybraní kandidáti budou pozváni průběžně k pohovoru.
•    Mgr. Adéla Holubová Šmejkalová, Ph.D., vedoucí OBS Košetice
•    Telefon: +420 565 498 015
•    E–mail: adela.holubova@chmi.cz
Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů  
v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.
 

Nabízíme:
  • Práci ve stabilní a důvěryhodné instituci
  • Možnost zapojení do mezinárodních aktivit Observatoře Košetice (specializované workshopy, semináře, konference, školení) a projektů Českého hydrometeorologického ústavu
  • Další vzdělávání a rozvoj
  • Závodní stravování
  • Pružnou pracovní doba
  • 5 týdnů dovolené
  • Příspěvek z FKSP (např. na penzijní pojištění, rekreaci, kulturu, sport, vzdělávání, …)
  • Smlouvu na dobu neurčitou
  • Práci v klidném a inspirativním prostředí mimo městský ruch
  • Plat a odměnu podle NV ČR č. 341/2017 Sb., NV ČR č. 264/2022 Sb. v platném znění (dle dosažené praxe)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
OBS Košetice
394 22 Košetice

Datum nástupu:
1.6.2022/dle dohody
Kontakt:
Mgr. Adéla Holubová Šmejkalová, Ph.D., e-mail: adela.holubova@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav, Úsek meteorologie a klimatologie

hledá pracovníka na pozici:

Letecký meteorolog předpovědní a výstražné služby

Popis činnosti:
  • Vydávání leteckých meteorologických předpovědí a výkon výstražné služby v souladu s předpisem MD ČR L3-Meteorologie, PNK EU 2017/373 a příslušných navazujících interních postupů OLM ČHMÚ zahrnutých v systému ISO 9001:2015.
  • Poskytování leteckých meteorologických služeb (předpovědních, výstražných, informačních). Zajištění briefingu, debriefingu a konzultací z letecké meteorologie, včetně kompletace meteorologické dokumentace pro organizace v civilním letectví.
  • Práce v nepřetržitém směnném provozu, služby denní a noční, 12hodinové směny.
  • Odpovědné využívání dat automatizovaných měřicích systémů, jejich kontrola a interpretace.
  • Spolupráce na rozvoji a vývoji leteckých meteorologických produktů.
Požadujeme:
  • VŠ vzdělání - zaměření meteorologie a klimatologie 
  • Spolupráci v týmu, komunikativnost, organizační schopnosti, samostatnost, průběžné vzdělávání.
  • Znalost anglického jazyka slovem i písmem.

V případě zájmu uchazeče bude požadován prostřednictvím e-mailu strukturovaný životopis a krátký motivační dopis na níže uvedený kontakt.
•    Ing. Blanka Chalupníková, Ph.D., vedoucí OLM PVS
•    E–mail: blanka.chalupnikova@chmi.cz, tel. 605 233 441
•    Písemný styk: ČHMÚ, Ing. Blanka Chalupníková, vedoucí OLM PVS, Na Šabatce 2050/17, 143 06 Praha 4 Komořany
Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů  
v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.
 

Nabízíme:
  • zázemí státní organizace,
  • 5 týdnů dovolené,
  • 5 dnů pro čerpání indispozičního volna,
  • čerpání příspěvku z fondu FKSP,
  • stravenky,
  • možnost dalšího odborného vzdělávání.
Pracoviště:

Letiště Praha Ruzyně

Datum nástupu:
ihned nebo dle dohody
Kontakt:
Ing. Blanka Chalupníková, Ph.D., vedoucí OLM PVS, e-mail: blanka.chalupnikova@chmi.cz, tel. 605 233 441

Český hydrometeorologický ústav

nabízí volnou pozici:

Technický vedoucí kalibrační laboratoře imisí

Popis činnosti:
  • kalibrace přístrojů pro měření kvality ovzduší a tlakových lahví
  • metrologické navazování etalonů (měřidel a tlakových lahví)
  • pořizování vhodných referenčních materiálů a přístrojů
  • inovace používaných metod a případně vývoj metod nových
  • vedení dokumentace k prováděným metodám včetně jejich validací
  • účast při mezinárodních mezilaboratorních porovnávání zkoušek
Požadujeme:
  • VŠ technického směru
  • samostatná práce na elektrických zařízeních do 1000 V (podle §6 vyhlášky č. 50/1978 Sb., od 1.7.2022 podle zákona č. 250/2021 Sb.)
  • praxe v oboru alespoň 2 roky
  • řidičské oprávnění sk. B (aktivní řidič)
  • znalost anglického jazyka – aktivně (minimálně B1)
  • znalost českého jazyka – aktivně (minimálně C1)
  • schopnost přenášet přístroje s vahou do 30 kg
  • dobrá znalost práce s PC (OS Windows 10, MS Office…)
  • osobní certifikát na provádění kalibrací v oboru imisí (lze získat v průběhu zaškolování)
  • znalost akreditačních předpisů a problematiky zabezpečení kvality v laboratoři výhodou
  • organizační schopnosti, komunikativnost, iniciativa, pečlivost a odpovědný přístup, samostatnost a schopnost rozhodovat, flexibilita, týmovost
  • pozitivní přístup k životnímu prostředí výhodou
  • odhodlanost pracovat a učit se novým dovednostem
  • optimismus

V případě zájmu uchazeče bude požadován prostřednictvím e-mailu strukturovaný životopis a krátký motivační dopis na níže uvedené kontakty.
•    Ing. Miroslav Vokoun, Mgr. Štěpán Rychlík, Ph.D.
•    Telefon: +420 244 033 458, +420 244 033 503
•    E–mail: miroslav.vokoun@chmi.cz, stepan.rychlik@chmi.cz

Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů  
v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.
 

Nabízíme:
  • zajímavou a tvůrčí práci
  • odpovídající platové ohodnocení (tarifní – státní zaměstnanci)
  • zaměstnanecké výhody (závodní stravování, pružná pracovní doba, 5 týdnů dovolené, 5 sick days, zaměstnanecký příspěvek z FKSP (např. na rekreaci, kulturu, sport, vzdělávání, penzijní připojištění…)
  • smlouvu na dobu určitou (1 rok) s možností prodloužení až na dobu neurčitou
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Kalibrační laboratoř imisí 
Generála Šišky 942
143 00 Praha 412 – Kamýk

Datum nástupu:
dle dohody
Kontakt:
Ing. Miroslav Vokoun, e-mail: miroslav.vokoun@chmi.cz; Mgr. Štěpán Rychlík, Ph.D., e-mail: stepan.rychlik@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav

nabízí volnou pozici:

Správce geodatabázových systémů

Popis činnosti:
  • správa a rozvoj ArcGIS Enterprise
  • správa, údržba a rozvoj geodatabází (PostGIS, SDE)
  • aktivní podpora odborných pracovišť v oblasti problematiky GIS
Požadujeme:
  • ukončené VŠ nebo SŠ vzdělání
  • aktivní znalost OS Linux na administrátorské úrovni
  • hlubší znalost problematiky geografických informačních systémů
  • zkušenost s ArcGIS Desktop a QGIS
  • znalost anglického jazyka na úrovni studia technické dokumentace
  • samostatnost, pečlivost, spolehlivost, flexibilitu
  • analytické myšlení a ochotu učit se novým věcem
  • všeobecný přehled a zájem o ICT

V případě zájmu pošlete prostřednictvím e-mailu strukturovaný životopis a krátký motivační dopis na kontakt: Ing. Pavel Adámek – vedoucí oddělení správy databází, e–mail: pavel.adamek@chmi.cz.

Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů  
v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • zajímavou a různorodou náplň práce
  • možnost profesního růstu a dalšího vzdělávání
  • pružnou pracovní dobu
  • 5 týdnů dovolené
  • zaměstnanecké benefity (příspěvek na stravování, služební mobil, FKSP aj.)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 2050/17
143 06 Praha 4 – Komořany 

Datum nástupu:
ihned nebo dle dohody
Kontakt:
Ing. Pavel Adámek – vedoucí oddělení správy databází, e–mail: pavel.adamek@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav

nabízí volnou pozici:

Vývojový pracovník v oddělení komunikačních technologií

Popis činnosti:
  • komplexní správa ICT – správa SW, HW, infrastruktury
  • správa prostředí MS Windows/Linux/Unix
  • realizace úkolů na základě projektů společnosti
  • poskytování technické a konzultační podpory pro uživatele
Požadujeme:
  • ukončené VŠ nebo SŠ vzdělání
  • znalost operačního systému Unix na úrovni znalostí koncepce, vztahů, metodiky a systémové administrace používaných komponent
  • znalost operačního systému Microsoft Windows na administrátorské úrovni
  • základní znalost anglického jazyka (pasivní, studium technické dokumentace), aktivní znalost anglického jazyka výhodou
  • komunikační schopnosti potřebné pro spolupráci s externími dodavateli
  • pečlivost, spolehlivost, flexibilita a schopnost samostatné práce
  • analytické myšlení a ochota učit se novým věcem
  • všeobecný přehled o ICT

V případě zájmu uchazeče bude požadován prostřednictvím e-mailu strukturovaný životopis a krátký motivační dopis na níže uvedený kontakt.

  • Ing. Jan Vojta, vedoucí oddělení správy komunikačních technologií
  • Telefon: +420 244 032 111
  • E–mail: jan.vojta@chmi.cz

Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů  
v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • zajímavou a různorodou náplň práce
  • možnost profesního růstu a dalšího vzdělávání
  • pružnou pracovní dobu
  • 5 týdnů dovolené
  • zaměstnanecké benefity (příspěvek na stravování, služební mobil, FKSP aj.)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 2050/17
143 06 Praha 4 – Komořany

Datum nástupu:
Ihned nebo dle dohody
Kontakt:
Ing. Jan Vojta, vedoucí oddělení správy komunikačních technologií, e-mail: jan.vojta@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav, Úsek meteorologie a klimatologie

vypisuje VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ na pozici

VEDOUCÍ ODBORU LETECKÉ METEOROLOGIE

Popis činnosti:
  • Organizační, personální a odborné vedení Odboru letecké meteorologie.
  • Zpracování a koordinace celostátní koncepce rozvoje a koordinace letecké meteorologické služby v souladu s dokumenty EK, ICAO a WMO.
  • Koordinace mezinárodní spolupráce v letecké meteorologii prostřednictvím skupiny METG (Meteorologická skupina) ICAO, skupin Avimet a AVAC organizace EUMETNET a CAeM (Komise pro leteckou meteorologii) WMO.
  • Zpracování a rozvoj koncepce zpoplatnění letecké meteorologické služby civilnímu letectví cestou letových poplatků vybíraných v prostoru ČR ŘLP ČR s.p. a správami letišť K. Vary s.r.o. Brno a.s. a Ostrava a.s.
  • Zpracování analýz a zásadních stanovisek pro Odbor civilního letectví MD ČR, pro Úřad civilního letectví, Řízení letového provozu ČR s.p., pro Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod a další organizace působící v civilním letectví a/nebo ve státní správě.
  • Komplexní řešení výzkumných a vývojových úkolů v oboru letecké meteorologie a předpovědi počasí s vazbami na příbuzné vědní obory.
Požadujeme:
  • VŠ přírodovědného směru, znalost meteorologie/klimatologie vítána.
  • Schopnost vedení a spolupráce v týmu, dobré komunikační schopnosti, dobré organizační schopnosti, odpovědnost, samostatnost jednání a rozhodování.
  • Zkušenost s vedením pracovního kolektivu alespoň 5 let.
  • Orientace v legislativě týkající se civilního letectví.
  • Odborný rozhled v oboru meteorologie a klimatologie.
  • Rozšiřování vědomostí studiem odborné literatury, odbornými kurzy a účastí na vědeckých konferencích, seminářích a jednáních.
  • Znalost anglického jazyka slovem i písmem (minimálně úroveň B2).
  • Znalost práce na PC (MS Office), schopnost naučit se specializované programy.
  • Řidičský průkaz sk. B.

Písemné přihlášky doplněné motivačním dopisem, strukturovaným životopisem a přehledem odborné praxe zasílejte s doručením nejpozději 10.12.2021
-    na adresu: ČHMÚ, Mgr. Libor Černikovský, Na Šabatce 17, 143 06 Praha 4 – Komořany;
-    nebo na e-mail: libor.cernikovsky@chmi.cz.
Vybraní uchazeči budou pozvání k osobnímu pohovoru.

Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů  v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • Zajímavou práci s dlouhodobou perspektivou ve stabilní a důvěryhodné instituci.
  • Zapojení do mezinárodních aktivit.
  • Plat a odměna podle NV ČR č. 341/2017 Sb., NV ČR č. 264/2022 Sb. a ZP ČR č. 262/2006 Sb.
  • Zaměstnanecké výhody (příspěvek FKSP, dovolená 5 týdnů).
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 17
143 06 Praha 4 – Komořany

Datum nástupu:
Co nejdříve dle dohody.
Kontakt:
Mgr. Libor Černikovský, e-mail: libor.cernikovsky@chmi.cz



Naše volné pozice také na Jooble