Zobrazeni vystrah

Při nahrávání obsahu došlo k problému. Zkuste stránku nahrát znovu. Pokud problém přetrvává, ujistětě se, že máte povolený Javascript a že používate podporovaný prohlížeč - více informací.

Nabídky zaměstnání -

Ochrana osobních údajů uchazečů o zaměstnání (GDPR)

V rámci výběrového řízení, na které se hlásíte, a za jehož účelem zasíláte životopis s Vašimi údaji do ČHMÚ, Vám sdělujeme, že tyto Vaše osobní údaje zpracováváme po dobu do ukončení výběrového řízení. Po tomto termínu budou Vaše osobní údaje předepsaným způsobem skartovány.


Dále s odesláním Vašich osobních údajů do ČHMÚ k danému účelu udělujete ČHMÚ souhlas se zpracováním svých osobních údajů po dobu trvání výběrového řízení, do kterého se přihlašujete.


V případě odvolání tohoto souhlasu po dobu trvání výběrového řízení, berte na vědomí, že toto jednání může ovlivnit dosažení účelu, pro který byl tento souhlas vydán, pokud tento účel nelze dosáhnout jinak.


Zpracování osobních údajů bude probíhat v souladu s příslušnými právními předpisy o ochraně osobních údajů a s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů).


Poskytnutí osobních údajů je dobrovolné a v souladu s příslušnou legislativou (GDPR) máte právo:

  • svůj souhlas odvolat a to i bez udání důvodu,
  • na přístup k již poskytnutým údajům,
  • na opravu poskytnutých údajů,
  • na vymazání těchto údajů, pokud dochází k jejich zpracování v rozporu s ochranou definovanou příslušnou legislativou nebo v rozporu s tímto souhlasem, nebo byl souhlas odvolán.


Český hydrometeorologický ústav

nabízí volnou pozici:

Finanční referent/ka (DKRVO)

Popis činnosti:
  • Zpracování komplexních ekonomických rozborů a dalších statistických výkazů za organizaci
  • Sledování a kontrola čerpání finančních prostředků za investiční programové akce
  • Zúčtování a finanční vypořádání výdajů určených na programové financování
  • Kontrola čerpání finančních prostředků z projektů/grantů/dotací dle stanovených rozpočtů
  • Příprava podkladů pro zaúčtování došlých finančních prostředků na projekty/granty/dotace a mezinárodní akce
  • Zpracování přehledů čerpání a finančního vypořádání institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace
  • Spolupráce při sestavování/zadávání plánu provozních nákladů organizace
  • Tvorba a aktualizace vnitřních předpisů ve svěřené gesci
Požadujeme:
  • Ukončené SŠ vzdělání ekonomického směru, min 3 roky praxe v oboru
  • Zkušenost s tvorbou rozpočtů ve státní sféře výhodou
  • Orientace v oblasti účetnictví státní příspěvkové organizace vítána
  • Uživatelská znalost MS Office na středně pokročilé úrovni (zpracování tabulek a grafů)
  • Znalost práce s ekonomickým programem VEMA výhodou
  • Pečlivost, důslednost, zodpovědnost, schopnost samostatné práce, komunikativnost

Strukturovaný životopis s přehledem odborné praxe a krátký motivační dopis prosím zasílejte do 16. 9. 2022 na e-mailovou adresu: sarka.koukalova@chmi.cz.
Pokud se Vám neozveme do 23. 9., byli k pohovoru vybráni uchazeči, jejichž profil více odpovídal našim nárokům, kladeným na hledanou pozici.

Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • Zajímavou a tvůrčí práci ve stabilní a důvěryhodné instituci
  • Pracovní smlouvu na dobu určitou na 1 rok s možností prodloužení na dobu neurčitou
  • Plat a odměnu podle NV ČR č.341/2017 Sb.
  • Pružnou pracovní dobu
  • Zaměstnanecké výhody (5 týdnů dovolené, 5 dní zdravotního volna, příspěvek z FKSP (např. na rekreaci, kulturu, sport, vzdělávání nebo penzijní připojištění), závodní stravování)
  • Plný úvazek
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Oddělení plánu a financování
Na Šabatce 17
143 06 Praha 4 – Komořany
 

Datum nástupu:
od 1.10.2022/dle dohody
Kontakt:
Šárka Koukalová, vedoucí oddělení plánu a financování, e-mail: sarka.koukalova@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav

nabízí volnou pozici:

Finanční účetní

Popis činnosti:
  • Komplexní zpracování veškerých bezhotovostních plateb (fakturace, ostatní závazky a požadavky k platbám)
  • Provádí kontrolu správnosti převáděných finančních prostředků
  • Archivace bankovních výpisů a účetních záznamů
  • Rozpis, kontrola a účtování nákladů služebních vozů ČHMÚ
  • Účtování bankových výpisů
  • Inventura svěřených rozvahových účtů
  • Sestavuje a kontroluje přehled pohledávek po splatnosti
Požadujeme:
  • SŠ vzdělání – ekonomického zaměření
  • Praxe v účetnictví min. 2 roky, orientace v podvojném účetnictví
  • Orientace v oblasti účetnictví státní příspěvkové organizace vítána
  • Zkušenost s účetním programem
  • Znalost práce s MS Office na uživatelské a středně pokročilé úrovni (zpracování přehledů, evidenční účely)
  • Znalost účetních souvztažností
  • Zkušenosti s inventarizací rozvahových účtů
  • Schopnost týmové práce a ochota učit se novým věcem
  • Samostatnost, spolehlivost, odpovědnost, organizační schopnosti, zájem o práci, analytické a proaktivní myšlení
  • Komunikativnost, přátelskou povahu
  • Práce na plný úvazek

Své životopisy zasílejte na e-mail paní Martiny Bukovanské, martina.bukovanska@chmi.cz. Do životopisu je nutné uvést co nejpřesnější rozmezí své dosavadní praxe (Ideálně celé datum nebo alespoň měsíc a rok od-do). Pokud se Vám neozveme do 31.10.2022 , byli k pohovoru vybráni uchazeči, jejichž profil více odpovídal našim nárokům, kladeným na hledanou pozici.
Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.
 

Nabízíme:
  • Zajímavou a stabilní práci v důvěryhodné instituci
  • Pracovní smlouvu na dobu určitou na 1 rok, s možností prodloužení na dobu neurčitou
  • Plat a odměnu podle NV ČR č.341/2017 Sb.
  • Pružnou pracovní dobu
  • Zaměstnanecké výhody - 5 týdnů dovolené, 5 dní zdravotního volna, příspěvek z FKSP na rekreaci, dětskou rekreaci a aktivity, kulturu, vzdělávání nebo penzijní připojištění, možnost závodního stravování, možnost školení v rámci pracovní pozice
  • Plný úvazek
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Oddělení informační soustavy (účetní oddělení)
Na Šabatce 17
143 06 Praha 4 – Komořany
 

Datum nástupu:
nejpozději 11/2022, nebo dle dohody
Kontakt:
Martina Bukovanská, vedoucí oddělení informační soustavy, e-mail: martina.bukovanska@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav, centrální předpovědní pracoviště

hledá pracovníka na plný úvazek na dobu určitou na pozici

Provozní meteorolog

Popis činnosti:
  • zpracování a vydávání meteorologických předpovědí
  • příprava a vydávání výstražných informací v oboru meteorologie
  • příprava speciálních výstupů pro smluvní zákazníky a mediální sféru
Požadujeme:
  • VŠ – zaměření meteorologie a klimatologie (MFF UK, Univerzita obrany - Fakulta vojenských technologií nebo fyzická geografie na přírodovědeckých fakultách)
  • organizační schopnosti, samostatnost, komunikativnost, flexibilita
  • znalost anglického jazyka
  • připravenost a ochota učit se novým věcem
  • znalost programování (xml, Python, R) výhodou

Písemné nabídky, doplněné strukturovaným životopisem a přehledem odborné praxe zasílejte na adresu: 

Mgr. Jan Šrámek
Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 2050/17
143 06 Praha 4 Komořany
nebo na e-mail: jan.sramek@chmi.cz

Vybraní zájemci budou pozváni k osobnímu pohovoru. Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.101/2000 Sb. O ochraně osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.
 

Nabízíme:
  • zajímavou rozmanitou práci, možnost dalšího odborného růstu, kvalitní IT
  • napojení na mezinárodní programy a kontakt se zahraničím
  • spolupráci na rozvoji a vývoji meteorologických produktů
  • směnný provoz 7/24 - denní a noční služby (8 a 12 hod.), včetně víkendových
  • plat a odměna podle zák. č. 262/2006 Sb. a NV č. 341/2017 Sb.
  • závodní stravování, zaměstnanecký příspěvek z FKSP, dovolená 5 týdnů
     
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Praha 4 – Komořany
Na Šabatce 17

Datum nástupu:
Dle dohody, ideálně od 1. září 2022
Kontakt:
Mgr. Jan Šrámek, e-mail: jan.sramek@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav Praha, Úsek hydrologie

hledá pracovníka na pozici:

Hydrolog v oddělení povrchových vod

Popis činnosti:
  • zpracování a analýzy časových řad hydrologických veličin
  • zpracování a analýza dat v prostředí GIS
  • statistické zpracování dat
  • modelování srážkoodtokového procesu
  • zpracování hydrologických studií
  • vědecko-výzkumná činnost v oblasti hydrologie povrchových vod
Požadujeme:
  • VŠ vzdělání přírodovědného nebo technického směru, jehož součástí byla zkouška z hydrologie
  • praktickou znalost a používání MS Office
  • znalost práce v GIS
  • znalost programování – výhodou (např. Python, R, VB.NET, MS Excel)
  • dobrou znalost českého jazyka slovem i písmem
  • základní znalost alespoň jednoho cizího jazyka (preferována angličtina na min. úrovni A2)
  • samostatnost, aktivní přístup k práci, ochotu a schopnost učit se nové věci
  • schopnost týmové práce

Termín uzávěrky přihlášek (požadujeme životopis nebo motivační dopis):  31. 7. 2022. Vybraní kandidáti budou pozváni k pohovoru.
Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů  
v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • zajímavou práci s možností odborného růstu
  • možnost zapojení se do vědecko-výzkumných aktivit
  • pružnou pracovní dobu
  • 5 týdnů dovolené
  • závodní stravování
  • zdravotní volno
  • plat a odměnu podle NV ČR č.341/2017 Sb. (dle započitatelné praxe)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 2050/17
143 06 Praha 4 - Komořany

Datum nástupu:
dle dohody
Kontakt:
Ing. Petr Šercl, Ph.D., tel.: 244 032 330, e-mail: petr.sercl@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav, Observatoř Košetice

hledá pracovníka na pozici:

Výzkumný a vývojový pracovník pro pracoviště OBS Košetice

Popis činnosti:
  • Zpracování a odborná interpretace dat kvality ovzduší
  • Práce na odborných tématech kvality ovzduší (příprava článků, konferenčních příspěvků)
  • Spolupráce s odděleními Úseku kvality ovzduší a externími organizacemi
  • Provádění exkurzí, účast na seminářích
Požadujeme:
  • VŠ vzdělání přírodovědného nebo technického směru (VŠ vzdělání podmínkou!)
  • Znalost oboru životní prostředí / kvalita ovzduší / atmosférická chemie
  • Pokročilá znalost práce na PC (min. MS Office, programování – např. R)
  • Znalost anglického jazyka – komunikace slovem i písmem
  • Pečlivost a schopnost samostatné práce
  • Ochotu se vzdělávat, navštěvovat národní a mezinárodní konference
  • Komunikativnost

Strukturovaný životopis s přehledem odborné praxe, zasílejte na níže uvedený kontakt. Vybraní kandidáti budou pozváni průběžně k pohovoru.
•    Mgr. Adéla Holubová Šmejkalová, Ph.D., vedoucí OBS Košetice
•    Telefon: +420 565 498 015
•    E–mail: adela.holubova@chmi.cz
Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů  
v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.
 

Nabízíme:
  • Práci ve stabilní a důvěryhodné instituci
  • Možnost zapojení do mezinárodních aktivit Observatoře Košetice (specializované workshopy, semináře, konference, školení) a projektů Českého hydrometeorologického ústavu
  • Další vzdělávání a rozvoj
  • Závodní stravování
  • Pružnou pracovní doba
  • 5 týdnů dovolené
  • Příspěvek z FKSP (např. na penzijní pojištění, rekreaci, kulturu, sport, vzdělávání, …)
  • Smlouvu na dobu neurčitou
  • Práci v klidném a inspirativním prostředí mimo městský ruch
  • Plat a odměnu podle NV ČR č. 341/2017 Sb. v platném znění (dle dosažené praxe)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
OBS Košetice
394 22 Košetice
 

Datum nástupu:
1.6.2022/dle dohody
Kontakt:
Mgr. Adéla Holubová Šmejkalová, Ph.D., e-mail: adela.holubova@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav, Úsek meteorologie a klimatologie

hledá pracovníka na pozici:

Letecký meteorolog předpovědní a výstražné služby

Popis činnosti:
  • Vydávání leteckých meteorologických předpovědí a výkon výstražné služby v souladu s předpisem MD ČR L3-Meteorologie, PNK EU 2017/373 a příslušných navazujících interních postupů OLM ČHMÚ zahrnutých v systému ISO 9001:2015.
  • Poskytování leteckých meteorologických služeb (předpovědních, výstražných, informačních). Zajištění briefingu, debriefingu a konzultací z letecké meteorologie, včetně kompletace meteorologické dokumentace pro organizace v civilním letectví.
  • Práce v nepřetržitém směnném provozu, služby denní a noční, 12hodinové směny.
  • Odpovědné využívání dat automatizovaných měřicích systémů, jejich kontrola a interpretace.
  • Spolupráce na rozvoji a vývoji leteckých meteorologických produktů.
Požadujeme:
  • VŠ vzdělání - zaměření meteorologie a klimatologie 
  • Spolupráci v týmu, komunikativnost, organizační schopnosti, samostatnost, průběžné vzdělávání.
  • Znalost anglického jazyka slovem i písmem.

V případě zájmu uchazeče bude požadován prostřednictvím e-mailu strukturovaný životopis a krátký motivační dopis na níže uvedený kontakt.
•    Ing. Blanka Chalupníková, Ph.D., vedoucí OLM PVS
•    E–mail: blanka.chalupnikova@chmi.cz, tel. 605 233 441
•    Písemný styk: ČHMÚ, Ing. Blanka Chalupníková, vedoucí OLM PVS, Na Šabatce 2050/17, 143 06 Praha 4 Komořany
Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů  
v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.
 

Nabízíme:
  • zázemí státní organizace,
  • 5 týdnů dovolené,
  • 5 dnů pro čerpání indispozičního volna,
  • čerpání příspěvku z fondu FKSP,
  • stravenky,
  • možnost dalšího odborného vzdělávání.
Pracoviště:

Letiště Praha Ruzyně

Datum nástupu:
ihned nebo dle dohody
Kontakt:
Ing. Blanka Chalupníková, Ph.D., vedoucí OLM PVS, e-mail: blanka.chalupnikova@chmi.cz, tel. 605 233 441

Český hydrometeorologický ústav

nabízí volnou pozici:

Technický vedoucí kalibrační laboratoře imisí

Popis činnosti:
  • kalibrace přístrojů pro měření kvality ovzduší a tlakových lahví
  • metrologické navazování etalonů (měřidel a tlakových lahví)
  • pořizování vhodných referenčních materiálů a přístrojů
  • inovace používaných metod a případně vývoj metod nových
  • vedení dokumentace k prováděným metodám včetně jejich validací
  • účast při mezinárodních mezilaboratorních porovnávání zkoušek
Požadujeme:
  • VŠ technického směru
  • samostatná práce na elektrických zařízeních do 1000 V (podle §6 vyhlášky č. 50/1978 Sb., od 1.7.2022 podle zákona č. 250/2021 Sb.)
  • praxe v oboru alespoň 2 roky
  • řidičské oprávnění sk. B (aktivní řidič)
  • znalost anglického jazyka – aktivně (minimálně B1)
  • znalost českého jazyka – aktivně (minimálně C1)
  • schopnost přenášet přístroje s vahou do 30 kg
  • dobrá znalost práce s PC (OS Windows 10, MS Office…)
  • osobní certifikát na provádění kalibrací v oboru imisí (lze získat v průběhu zaškolování)
  • znalost akreditačních předpisů a problematiky zabezpečení kvality v laboratoři výhodou
  • organizační schopnosti, komunikativnost, iniciativa, pečlivost a odpovědný přístup, samostatnost a schopnost rozhodovat, flexibilita, týmovost
  • pozitivní přístup k životnímu prostředí výhodou
  • odhodlanost pracovat a učit se novým dovednostem
  • optimismus

V případě zájmu uchazeče bude požadován prostřednictvím e-mailu strukturovaný životopis a krátký motivační dopis na níže uvedené kontakty.
•    Ing. Miroslav Vokoun, Mgr. Štěpán Rychlík, Ph.D.
•    Telefon: +420 244 033 458, +420 244 033 503
•    E–mail: miroslav.vokoun@chmi.cz, stepan.rychlik@chmi.cz

Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů  
v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.
 

Nabízíme:
  • zajímavou a tvůrčí práci
  • odpovídající platové ohodnocení (tarifní – státní zaměstnanci)
  • zaměstnanecké výhody (závodní stravování, pružná pracovní doba, 5 týdnů dovolené, 5 sick days, zaměstnanecký příspěvek z FKSP (např. na rekreaci, kulturu, sport, vzdělávání, penzijní připojištění…)
  • smlouvu na dobu určitou (1 rok) s možností prodloužení až na dobu neurčitou
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Kalibrační laboratoř imisí 
Generála Šišky 942
143 00 Praha 412 – Kamýk

Datum nástupu:
dle dohody
Kontakt:
Ing. Miroslav Vokoun, e-mail: miroslav.vokoun@chmi.cz; Mgr. Štěpán Rychlík, Ph.D., e-mail: stepan.rychlik@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav

nabízí volnou pozici:

Správce geodatabázových systémů

Popis činnosti:
  • správa a rozvoj ArcGIS Enterprise
  • správa, údržba a rozvoj geodatabází (PostGIS, SDE)
  • aktivní podpora odborných pracovišť v oblasti problematiky GIS
Požadujeme:
  • ukončené VŠ nebo SŠ vzdělání
  • aktivní znalost OS Linux na administrátorské úrovni
  • hlubší znalost problematiky geografických informačních systémů
  • zkušenost s ArcGIS Desktop a QGIS
  • znalost anglického jazyka na úrovni studia technické dokumentace
  • samostatnost, pečlivost, spolehlivost, flexibilitu
  • analytické myšlení a ochotu učit se novým věcem
  • všeobecný přehled a zájem o ICT

V případě zájmu pošlete prostřednictvím e-mailu strukturovaný životopis a krátký motivační dopis na kontakt: Ing. Pavel Adámek – vedoucí oddělení správy databází, e–mail: pavel.adamek@chmi.cz.

Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů  
v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • zajímavou a různorodou náplň práce
  • možnost profesního růstu a dalšího vzdělávání
  • pružnou pracovní dobu
  • 5 týdnů dovolené
  • zaměstnanecké benefity (příspěvek na stravování, služební mobil, FKSP aj.)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 2050/17
143 06 Praha 4 – Komořany 

Datum nástupu:
ihned nebo dle dohody
Kontakt:
Ing. Pavel Adámek – vedoucí oddělení správy databází, e–mail: pavel.adamek@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav

nabízí volnou pozici:

Vývojový pracovník v oddělení komunikačních technologií

Popis činnosti:
  • komplexní správa ICT – správa SW, HW, infrastruktury
  • správa prostředí MS Windows/Linux/Unix
  • realizace úkolů na základě projektů společnosti
  • poskytování technické a konzultační podpory pro uživatele
Požadujeme:
  • ukončené VŠ nebo SŠ vzdělání
  • znalost operačního systému Unix na úrovni znalostí koncepce, vztahů, metodiky a systémové administrace používaných komponent
  • znalost operačního systému Microsoft Windows na administrátorské úrovni
  • základní znalost anglického jazyka (pasivní, studium technické dokumentace), aktivní znalost anglického jazyka výhodou
  • komunikační schopnosti potřebné pro spolupráci s externími dodavateli
  • pečlivost, spolehlivost, flexibilita a schopnost samostatné práce
  • analytické myšlení a ochota učit se novým věcem
  • všeobecný přehled o ICT

V případě zájmu uchazeče bude požadován prostřednictvím e-mailu strukturovaný životopis a krátký motivační dopis na níže uvedený kontakt.

  • Ing. Jan Vojta, vedoucí oddělení správy komunikačních technologií
  • Telefon: +420 244 032 111
  • E–mail: jan.vojta@chmi.cz

Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů  
v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • zajímavou a různorodou náplň práce
  • možnost profesního růstu a dalšího vzdělávání
  • pružnou pracovní dobu
  • 5 týdnů dovolené
  • zaměstnanecké benefity (příspěvek na stravování, služební mobil, FKSP aj.)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 2050/17
143 06 Praha 4 – Komořany

Datum nástupu:
Ihned nebo dle dohody
Kontakt:
Ing. Jan Vojta, vedoucí oddělení správy komunikačních technologií, e-mail: jan.vojta@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav, Úsek meteorologie a klimatologie

vypisuje VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ na pozici

VEDOUCÍ ODBORU LETECKÉ METEOROLOGIE

Popis činnosti:
  • Organizační, personální a odborné vedení Odboru letecké meteorologie.
  • Zpracování a koordinace celostátní koncepce rozvoje a koordinace letecké meteorologické služby v souladu s dokumenty EK, ICAO a WMO.
  • Koordinace mezinárodní spolupráce v letecké meteorologii prostřednictvím skupiny METG (Meteorologická skupina) ICAO, skupin Avimet a AVAC organizace EUMETNET a CAeM (Komise pro leteckou meteorologii) WMO.
  • Zpracování a rozvoj koncepce zpoplatnění letecké meteorologické služby civilnímu letectví cestou letových poplatků vybíraných v prostoru ČR ŘLP ČR s.p. a správami letišť K. Vary s.r.o. Brno a.s. a Ostrava a.s.
  • Zpracování analýz a zásadních stanovisek pro Odbor civilního letectví MD ČR, pro Úřad civilního letectví, Řízení letového provozu ČR s.p., pro Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod a další organizace působící v civilním letectví a/nebo ve státní správě.
  • Komplexní řešení výzkumných a vývojových úkolů v oboru letecké meteorologie a předpovědi počasí s vazbami na příbuzné vědní obory.
Požadujeme:
  • VŠ přírodovědného směru, znalost meteorologie/klimatologie vítána.
  • Schopnost vedení a spolupráce v týmu, dobré komunikační schopnosti, dobré organizační schopnosti, odpovědnost, samostatnost jednání a rozhodování.
  • Zkušenost s vedením pracovního kolektivu alespoň 5 let.
  • Orientace v legislativě týkající se civilního letectví.
  • Odborný rozhled v oboru meteorologie a klimatologie.
  • Rozšiřování vědomostí studiem odborné literatury, odbornými kurzy a účastí na vědeckých konferencích, seminářích a jednáních.
  • Znalost anglického jazyka slovem i písmem (minimálně úroveň B2).
  • Znalost práce na PC (MS Office), schopnost naučit se specializované programy.
  • Řidičský průkaz sk. B.

Písemné přihlášky doplněné motivačním dopisem, strukturovaným životopisem a přehledem odborné praxe zasílejte s doručením nejpozději 10.12.2021
-    na adresu: ČHMÚ, Mgr. Libor Černikovský, Na Šabatce 17, 143 06 Praha 4 – Komořany;
-    nebo na e-mail: libor.cernikovsky@chmi.cz.
Vybraní uchazeči budou pozvání k osobnímu pohovoru.

Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů  v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • Zajímavou práci s dlouhodobou perspektivou ve stabilní a důvěryhodné instituci.
  • Zapojení do mezinárodních aktivit.
  • Plat a odměna podle NV ČR č. 341/2017  Sb. a ZP ČR č. 262/2006 Sb.
  • Zaměstnanecké výhody (příspěvek FKSP, dovolená 5 týdnů).
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 17
143 06 Praha 4 – Komořany
 

Datum nástupu:
Co nejdříve dle dohody.
Kontakt:
Mgr. Libor Černikovský, e-mail: libor.cernikovsky@chmi.cz



Naše volné pozice také na Jooble