Zobrazeni vystrah

Při nahrávání obsahu došlo k problému. Zkuste stránku nahrát znovu. Pokud problém přetrvává, ujistětě se, že máte povolený Javascript a že používate podporovaný prohlížeč - více informací.

Nabídky zaměstnání -

Ochrana osobních údajů uchazečů o zaměstnání (GDPR)

V rámci výběrového řízení, na které se hlásíte, a za jehož účelem zasíláte životopis s Vašimi údaji do ČHMÚ, Vám sdělujeme, že tyto Vaše osobní údaje zpracováváme po dobu do ukončení výběrového řízení. Po tomto termínu budou Vaše osobní údaje předepsaným způsobem skartovány.


Dále s odesláním Vašich osobních údajů do ČHMÚ k danému účelu udělujete ČHMÚ souhlas se zpracováním svých osobních údajů po dobu trvání výběrového řízení, do kterého se přihlašujete.


V případě odvolání tohoto souhlasu po dobu trvání výběrového řízení, berte na vědomí, že toto jednání může ovlivnit dosažení účelu, pro který byl tento souhlas vydán, pokud tento účel nelze dosáhnout jinak.


Zpracování osobních údajů bude probíhat v souladu s příslušnými právními předpisy o ochraně osobních údajů a s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů).


Poskytnutí osobních údajů je dobrovolné a v souladu s příslušnou legislativou (GDPR) máte právo:

  • svůj souhlas odvolat a to i bez udání důvodu,
  • na přístup k již poskytnutým údajům,
  • na opravu poskytnutých údajů,
  • na vymazání těchto údajů, pokud dochází k jejich zpracování v rozporu s ochranou definovanou příslušnou legislativou nebo v rozporu s tímto souhlasem, nebo byl souhlas odvolán.


Český hydrometeorologický ústav, pobočka Plzeň, odd. hydrologie

nabízí volnou pozici

Hydrolog – technik povrchových vod

Popis činnosti:
  • provádění měření v pozorovací síti objektů povrchových vod
  • správa a zabezpečení provozu objektů pozorovací sítě
  • nastavení a kalibrace měřících přístrojů
  • sběr, správa a analýza dat objektů povrchových vod
  • zpracování hodnocení situace na úseku povrchových vod
Požadujeme:
  • ukončené SŠ vzdělání
  • aktivní znalost a práci v Microsoft Office
  • řidičský průkaz skupiny B
  • zdravotní způsobilost pro práci v terénu
  • ochotu učit se novým věcem, umět řešit úkoly za pochodu
  • orientace v hydrologii výhodou

Písemné nabídky, doplněné strukturovaným životopisem a motivačním dopisem, přijímáme na adresu: 

Český hydrometeorologický ústav, 
pobočka Plzeň – odd. hydrologie
Mozartova 1237/41
323 00 Plzeň
nebo e-mail: daniel.vlnas@chmi.cz

Odesláním dokladů  poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů  v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • zajímavou a tvůrčí práci v týmu
  • pracovní smlouvu na dobu určitou na 1 rok s možností prodloužení na dobu neurčitou
  • plat a odměnu v plat. tř. 9, podle NV ČR č. 341/2017 Sb., NV ČR č. 222/2010 Sb a ZP ČR č. 262/2006 Sb., (21.710,- až 31.820,- Kč podle délky uznané praxe)
  • pružnou pracovní dobu
  • zaměstnanecké výhody (5 týdnů dovolené, příspěvek na stravování a FKSP, 5 dnů zdravotního volna)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
pobočka Plzeň
Mozartova 1237/41
323 00 Plzeň
 

Datum nástupu:
dle dohody
Kontakt:
Ing. Daniel Vlnas, email: daniel.vlnas@chmi.cz, tel: 377 256 631, 602 933 404

Český hydrometeorologický ústav

nabízí volnou pozici

Technik – technický pracovník - údržbář

Popis činnosti:

Údržba areálů ČHMÚ Komořany a Libuš, obsluha plynové kotelny.

Požadujeme:
  • vyučení
  • zkušenost s obsluhou plynové kotelny (není podmínkou)
  • manuální zručnost
  • schopnost komunikace, práce v kolektivu, samostatnost, flexibilita
  • zdravotní způsobilost pro údržbářskou práci

Písemné nabídky, doplněné strukturovaným životopisem zašlete e-mailem, nebo na adresu: 

 

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 17
143 06 – Praha 4 - Komořany

 

 

Termín ukončení zaslání nabídek: 30.7. 2024
Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů  v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.
 

 

Nabízíme:
  • zajímavou a klidnou práci
  • pracovní smlouvu na dobu určitou na 1 rok s možností prodloužení na dobu neurčitou
  • plat a odměnu dle plat. tř. 6, podle NV ČR č. 341/2017 Sb., ZP ČR č. 262/2006 Sb.,
  • pružnou pracovní dobu
  • zaměstnanecké výhody (5 týdnů dovolené,  příspěvek z FKSP, 5 dnů zdravotního volna)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 2050/17
143 06 – Praha 4 - Komořany
 

Datum nástupu:
dle dohody
Kontakt:
Ing. Petr Nečas, e-mail: petr.necas@chmi.cz, tel: 725 390 736

Český hydrometeorologický ústav, Odbor letecké meteorologie

nabízí volnou pozici:

Letecký meteorologický pozorovatel – letiště Praha Ruzyně

Popis činnosti:
  • Sledování stavu a vývoje počasí v prostoru letiště a jeho okolí
  • Vydávání leteckých, synoptických a klimatických meteorologických zpráv
  • Zajišťování provozu za nízkých dohledností
  • Spolupráce s předpovědní a výstražnou službou ČHMÚ a dalšími složkami letiště
Požadujeme:
  • úplné středoškolské vzdělání
  • trestní bezúhonnost
  • základní znalost AJ
  • řidičský průkaz sk.B

Písemné přihlášky doplněné motivačním dopisem a strukturovaným životopisem zasílejte

  • na e-mail: lenka.pacesova@chmi.cz
  • písemně na adresu:


    Český hydrometeorologický ústav
    Na Šabatce 2050/17
    14306 Praha 4 Komořany


    Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Pracovní předpoklady:

  • pečlivost , spolehlivost , rozhodnost , flexibilita a odolnost proti stresu
  • schopnost samostatné práce podle standartních pracovních postupů
  • znalost práce na PC (práce se soubory, základy MS Office)
  • zájem o meteorologii
  • ochota pracovat ve směnném provozu
Nabízíme:
  • atraktivní pracovní prostředí mezinárodního letiště
  • plat a odměna podle NV ČR č.342/2017 Sb. A ZP ČŘ č.262/2006 Sb.
  • zaměstnanecké výhody (stravenky, příspěvek FKSP na důch.pojištění, dovolená 5 týdnů, příplatky za směnný provoz)
Pracoviště:

ČHMÚ – Letecká meteorologická stanice na letiště Praha Ruzyně

Datum nástupu:
dle dohody
Kontakt:
Lenka Pačesová, e-mail: lenka.pacesova@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav

nabízí volnou pozici:

Koordinátor projekcí skleníkových plynů a odborník na emise skleníkových plynů z odpadů

Popis činnosti:

Hledáme nového kolegu/kolegyni do našeho kolektivu oddělení Kvality ovzduší na ČHMU v Komořanech. Pokud se zajímáš o životní prostředí a jeho budoucí vývoj ti není lhostejný, tak ti nabízíme perspektivní práci, ve které se seznámíš s mnoha parametry, které nekompromisně ovlivňují globální oteplování a tím i kvalitu našich životů. Tyto parametry se naučíš zpracovávat a dávat je do širšího kontextu budoucího vývoje. Skleníkový jev je celosvětovým tématem vyžadující mezinárodní komunikaci a spolupráci, procvičíš si jak cizí jazyk, tak i formální vystupování, nebo psaní odborných textů, zpracování a prezentaci dat. Díky multioborovému přesahu, kterého se zpracování projekcí emisí a propadů skleníkových plynů dotýká, je zde snadné získat mnoho užitečných kontaktů ze sféry ministerstev a dalších státních sektorů souvisejících s životním prostředím.
Pokud tě tato náplň zaujala, věnuj chvíli následujícím řádkům. 

Popis pracovní činnosti:

  • koordinace celkového procesu vykazování odhadů emisí v rámci ČR, které probíhá dle legislativy EU jednou za dva roky
  • podílení se na výpočtu emisí skleníkových plynů za sektor odpadů a s tím související každoroční přípravy Národního inventarizačního dokumentu a CRT tabulek dle Pařížské dohody a nařízení EU
  • příprava příslušných kapitol Národního sdělení a Dvouleté zprávy, které se vykazují dle legislativy Rámcové úmluvy OSN o změně klimatu jednou za čtyři a dva roky
  • příprava textových a datových podkladů v rámci reportingu
  • propagace a popularizace problematiky skleníkových plynů
  • komunikace s příslušnými orgány v rámci ČR i zahraničí
Požadujeme:
  • VŠ technického nebo přírodovědného zaměření, výhodou přehled v oblasti emisí skleníkových plynů či odpadovém hospodářství
  • pokročilá znalost MS Excel a Word, zkušenost se statistickou analýzou dat a s hromadným zpracováním dat nutná
  • Aktivní AJ (účast na jednáních European Commission, Directorate A – International and Climate Strategy a UNFCCC)
  • dobré komunikační schopnosti, samostatnost, pečlivost, zodpovědnost, spolehlivost

Strukturované životopisy s přehledem odborné praxe a technických znalostí, zasílejte na e-mailovou adresu: zuzana.roskova@chmi.cz, jitka.slamova@chmi.cz.

Nabízíme:
  • zajímavou práci s možností kontaktů v ČR i zahraničí
  • plat a odměna podle NV ČR č. 341/2017 Sb. a ZP ČR č. 262/2006 Sb.
  • závodní stravování, pružná pracovní doba
  • zaměstnanecké výhody (příspěvek FKSP, dovolená 5 týdnů, 5 dnů zdravotního volna)
  • plný/zkrácený úvazek (podle domluvy)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 17
143 06 Praha 4 – Komořany
 

Datum nástupu:
dle dohody
Kontakt:
Ing. Zuzana Rošková: zuzana.roskova@chmi.cz, Ing. Jitka Slámová, Ph. D.: jitka.slamova@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav

hledá pracovníka na pozici:

Manažer komunikace

Popis činnosti:
  • Komunikace s médii a dalšími partnery
  • Propagace a reprezentace ČHMÚ
  • Rozvoj a zlepšování externí komunikace ČHMÚ
  • Budování a udržování vztahů s médii a partnery
  • Plánování kampaní, spolupráce na propagačních akcích
  • Koordinace komunikace uvnitř týmu a spolupráce uvnitř ČHMÚ
Požadujeme:
  • VŠ vzdělání – ideálně s marketingovým nebo mediálním zaměřením
  • Schopnost týmové spolupráce
  • Organizační schopnosti a strategické uvažování (plánování kampaní, spolupráce na akcích)
  • Orientace v mediálním prostoru
  • Komunikační a prezentační dovednosti (komunikace s médii, veřejností, partnery), reprezentativní vystupování
  • Výborná znalost českého jazyka
  • Přehled o prezentaci na sociálních sítích
  • Zkušenost s vedením týmu
  • Zkušenost s vystupováním před kamerou a v médiích

Písemné přihlášky doplněné strukturovaným životopisem a přehledem odborné praxe zašlete na adresu:
Český hydrometeorologický ústav
Ing. Blanka Hnízdilová
Na Šabatce 2050/2a
143 00 Praha 4 - Komořany

nebo e-mailem na adresu: blanka.hnizdilova@chmi.cz
Vybraní kandidáti budou pozvání k pohovoru.

Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.
 

Nabízíme:
  • Práci v zajímavé organizaci
  • Možnost profesního i osobnostního rozvoje
  • Plný pracovní úvazek, pracovní poměr na 1 rok s možností prodloužení na dobu neurčitou
  • Pružnou pracovní dobu
  • Plat a odměnu podle NV ČR č. 341/2017 Sb.
  • Zaměstnanecké výhody: závodní stravování, příspěvek FKSP (příspěvek na penzijní připojištění), 25 dnů dovolené, 5 dnů indispozičního volna
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 17
143 06 Praha 4 – Komořany

Datum nástupu:
Ihned nebo dle dohody
Kontakt:
Ing. Blanka Hnízdilová, blanka.hnizdilova@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav, Solární a ozonové oddělení, Hradec Králové

hledá pracovníka na pozici:

Výzkumný a vývojový pracovník

Popis činnosti:
  • Práce na jediném pracovišti ČHMÚ, zabývajícím se pozemním měřením stratosférického ozonu, UV záření a atmosférických aerosolů
  • Práce s moderní technikou (ozonové a UV spektrofotometry, oblohový radiometr,…), jejich provozní zajištění, spolupráce na kalibracích
  • Samostatná kalibrace UV biometrů
Požadujeme:
  • VŠ vzdělání v oboru elektro, měřicí technika nebo blízkém
  • Schopnost samostatné práce a samostatného řešení technických problémů
  • Důslednost, pečlivost, schopnost a ochota učit se novým věcem, schopnost týmové práce
  • Dobrá znalost práce na PC (Windows), Linux alespoň částečně, schopnost programování výhodou
  • Dobrá schopnost komunikace v AJ (se zahraničními partnery)
  • Řidičský průkaz skupiny B
Nabízíme:
  • Zajímavou a zodpovědnou práci na pomezí fyziky a přístrojové techniky, s technikou, která není jinde v ČR
  • Práce na pracovišti s vysokou mezinárodní reputací
  • Možnost služebních výjezdů do zahraničí
  • Spolupráce se špičkovými zahraničními pracovišti v oboru
  • Práce v malém kolektivu v klidném prostředí
  • Přesah do dalších oborů (měření slunečního záření)
  • Pružná pracovní doba
  • Možnost osobního i pracovního rozvoje
  • Spolupráce na odborných publikacích a projektech
  • Plat a odměny podle NV ČR č. 341/2017 Sb.
  • Zaměstnanecké výhody: stravenky, příspěvek FKSP (příspěvek na penzijní připojištění), 25 dnů dovolené, 5 dnů indispozičního volna
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Solární a ozonové oddělení
Zámeček 456
50008 Hradec Králové
(budova hvězdárny a planetária Hradec Králové)
 

Datum nástupu:
Nástup možný ve IV. čtvrtletí 2024 (případně dle dohody)
Kontakt:
RNDr. Ladislav Metelka, Ph.D., ladislav.metelka@chmi.cz, tel.: 495 279 264

Český hydrometeorologický ústav

hledá pracovníka na pozici:

Administrátor veřejných zakázek

Popis činnosti:
  • Kompletní administrace veřejných zakázek zejména zakázek malého rozsahu od zadání až po vyhodnocení podle zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek
  • Příprava a zpracování zadávací dokumentace k veřejným zakázkám ve spolupráci s odbornými pracovníky
  • Zpracovávání případných dotazů ve spolupráci s odbornými útvary
  • Řešení námitek a správních řízení s ÚOHS
  • Práce v systému NEN
Požadujeme:
  • SŠ/VŠ vzdělání
  • praxe v oboru veřejných zakázek
  • znalost zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek
  • znalost práce na PC
  • schopnost týmové spolupráce a komunikace

Písemné přihlášky doplněné strukturovaným životopisem a přehledem odborné praxe zašlete na adresu:
Český hydrometeorologický ústav
Ing. Blanka Hnízdilová
Na Šabatce 2050/2a
143 00 Praha 4 - Komořany

nebo e-mailem na adresu: blanka.hnizdilova@chmi.cz
Vybraní kandidáti budou pozvání k pohovoru.

Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • práci v zajímavé organizaci
  • možnost profesního i osobnostního rozvoje
  • plný pracovní úvazek, pracovní poměr na 1 rok s možností prodloužení na dobu neurčitou
  • pružnou pracovní dobu
  • plat a odměnu podle NV ČR č. 341/2017 Sb.
  • zaměstnanecké výhody: závodní stravování, příspěvek FKSP (příspěvek na penzijní připojištění), 25 dnů dovolené, 5 dnů indispozičního volna
Pracoviště:

Lze vybrat kterékoliv pracoviště/pobočku ČHMÚ – Praha-Komořany, Plzeň, Ústí nad Labem, České Budějovice, Hradec Králové, Brno, Ostrava.

Datum nástupu:
Ihned nebo dle dohody
Kontakt:
Ing. Blanka Hnízdilová, blanka.hnizdilova@chmi.cz, mobil: 703 866 866

Český hydrometeorologický ústav, pobočka Brno

hledá pracovníka na pozici

Meteorolog - prognostik

Popis činnosti:
  • analýza a tvorba scénářů vývoje počasí
  • interpretace dat a informací ČHMÚ a pravidelné vstupy do médií
  • vydávání výstražných informací ČHMÚ
  • spolupráce na rozvoji hydrometeorologické činnosti
  • pozorování, měření a výzkum jevů v atmosféře
Požadujeme:
  • VŠ vzdělání s přírodovědným zaměřením, či přímo meteorologií
  • orientace v aplikacích a programech zobrazující meteorologická data výhodou
  • schopnost týmové spolupráce
  • komunikativnost a schopnost interpretace, flexibilita
  • pečlivost a schopnost samostatné práce a rozhodování

Písemné přihlášky doplněné strukturovaným životopisem a přehledem odborné praxe zašlete na adresu: 

Český hydrometeorologický ústav
Mgr. Petr Münster
Kroftova 43
616 67 Brno

nebo e-mailem na adresu: petr.munster@chmi.cz
Vybraní kandidáti budou pozvání k pohovoru. Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č.110/2019 Sb. o zpracování osobních údajů v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.    
 

Nabízíme:
  • zajímavou, zodpovědnou a tvůrčí práci na plný úvazek
  • možnost odborného i osobnostního rozvoje
  • možnost práce na odborných projektech
  • platové zařazení dle NV ČR č. 340/2017 Sb. (pro veřejnou správu); příplatky za svátek, víkend a noc
  • nepřetržitá pracovní doba – 12hodinové denní a noční směny v kombinaci s 7,5hodinovými denními směnami
  • práce podle předem dohodnutého rozvrhu služeb
  • zaměstnanecké výhody: závodní stravování, příspěvek FKSP (příspěvek na penzijní připojištění), 25 dnů dovolené, 5 dnů indispozičního volna
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
pobočka Brno
Regionální předpovědní pracoviště
Kroftova 43
616 67 Brno
 

Datum nástupu:
dle dohody, nejdříve od 1. 5. 2024
Kontakt:
Mgr. Petr Münster, petr.munster@chmi.cz, mob. 724 185 618

Český hydrometeorologický ústav

nabízí volnou pozici:

Odborný pracovník na Oddělení biometeorologických aplikací

Popis činnosti:
  • Biometeorologické předpovědi a výstupy
  • Statistická analýza a zpracování dat biometeorologických dat
  • Výzkumná činnost, projekty
Požadujeme:
  • VŠ vzdělání
  • znalost práce na PC (MS Office), schopnost naučit se specializované programy
  • programovací schopnosti výhodou
  • znalost práce s dotazovacím jazykem SQL, softwarem R a práce v ArcGIS/QGIS výhodou
  • znalost AJ (pasivní podmínkou, aktivní výhodou)
  • komunikativnost, flexibilita

Písemné nabídky, doplněné strukturovaným životopisem a přehledem praxe zasílejte na e-mailovou adresu: martin.mozny@chmi.cz.
Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.110/2019 o zpracování osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.
 

Nabízíme:
  • zajímavou práci s možností zapojení se do vědecko-výzkumných aktivit
  • pružnou pracovní dobu
  • plný nebo zkrácený úvazek (min. 50 % úvazek)
  • platové ohodnocení podle NV ČR č. 264/2022 Sb. v platném znění
  • zaměstnanecké výhody (příspěvek FKSP, dovolená 5 týdnů, indispoziční volno 5 dní, závodní stravování)
  • smlouvu na dobu určitou - zástup za rodičovskou dovolenou
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 17
143 06 Praha 4 – Komořany

Datum nástupu:
dle dohody
Kontakt:
Dr. Ing. Martin Možný, e-mail: martin.mozny@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav, Úsek předpovědní služby – Odbor meteorologických předpovědí

hledá pracovníka na pozici

Provozní meteorolog

Popis činnosti:
  • zpracování a vydávání meteorologických předpovědí
  • příprava a vydávání výstražných informací v oboru meteorologie
  • příprava speciálních výstupů pro smluvní zákazníky a mediální sféru
  • spolupráce na tvorbě nových předpovědních produktů
Požadujeme:
  • VŠ – zaměření meteorologie a klimatologie (MFF UK, Univerzita obrany - Fakulta vojenských technologií nebo fyzická geografie na přírodovědeckých fakultách)
  • organizační schopnosti, samostatnost, komunikativnost, flexibilita
  • znalost anglického jazyka
  • připravenost a ochota učit se novým věcem
  • znalost programování (xml, Python, R) a všeobecně práce s daty výhodou

Písemné nabídky, doplněné strukturovaným životopisem a přehledem odborné praxe zasílejte na adresu: 

Mgr. Jan Šrámek
Na Šabatce 2050/17
143 06 Praha 4 Komořany
nebo na e-mail: jan.sramek@chmi.cz

Vybraní zájemci budou pozváni k osobnímu pohovoru.
Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.110/2019 Sb. O ochraně osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • zajímavou rozmanitou práci, možnost dalšího odborného růstu, kvalitní IT
  • napojení na mezinárodní programy a kontakt se zahraničím
  • aktivity v mediální sféře (rádia, televize, sociální sítě)
  • směnný provoz 7/24 - denní a noční služby (8 a 12 hod.), včetně víkendových
  • 25 dnů dovolené + náhradní volno za odpracované služby, 5 dnů indispozičního volna
  • příjemný a kreativní kolektiv
  • platové zařazení (12 platová třída),  plat a odměna podle NV ČR č. 264/2022 Sb. v platném znění
  • závodní stravování
  • zaměstnanecký příspěvek z FKSP (penzijní pojištění)
  • prvotní smlouva na dobu určitou s možností prodloužení na dobu neurčitou
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Praha 4 – Komořany
Na Šabatce 17

Datum nástupu:
Dle dohody
Kontakt:
Mgr. Jan Šrámek, e-mail: jan.sramek@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav, Odbor letecké meteorologie

nabízí volnou pozici:

Systémový inženýr v Odboru letecké meteorologie

Popis činnosti:
  • Instalace, opravy a údržba senzorů, systému a systémových komponent systému AWOS Avimet.
  • Koncepce systému AWOS Avimet a jeho vazby na další systémy zejména pro službu řízení letového provozu včetně zajištění optimálního využití systému pro potřeby civilního letectví.
  • Řešení provázanosti počítačových sítí ČHMÚ na organizace civilního letectví z hlediska rychlé dodávky a bezpečnosti dat.
  • Provádění pravidelných komplexních kontrol letecké meteorologické techniky.
  • Provádění výcviku smluvních techniků na regionálních letištích a vybraných meteorologů-prognostiků a meteorologů-pozorovatelů.
  • Definování potřeb dalšího vývoje speciálního automatizovaného meteorologického systému pro civilní letectví AWOS Avimet a jeho hw a sw vybavení.
Požadujeme:
  • VŠ/SŠ vzdělání - zaměření elektro-slaboproud.
  • Znalost anglického jazyka slovem i písmem.
  • Znalost práce na PC (MS Office, specializované programy).
  • Řidičský průkaz skupina B.
  • Odborná způsobilost dle Vyhlášky č. 50/1978.

Písemné přihlášky doplněné motivačním dopisem, strukturovaným životopisem a přehledem odborné praxe zasílejte na adresu:
Český hydrometeorologický ústav
RNDr. Bohumil Techlovský - vedoucí Odboru letecké meteorologie
Na Šabatce 17
143 06 Praha 4 – Komořany

nebo na e-mail: bohumil.techlovsky@chmi.cz.

Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 110/2019 o zpracování osobních údajů  v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • Zajímavou práci.
  • Plat a odměnu podle zák. č. 262/2006 Sb., NV ČR č. 341/2017 Sb. a NV ČR č. 264/2022 Sb.
  • Pružnou pracovní dobu.
  • Zaměstnanecké výhody (5 týdnů dovolené, stravenky, příspěvek z FKSP).
Pracoviště:

Praha Ruzyně

Datum nástupu:
dle dohody
Kontakt:
RNDr. Bohumil Techlovský, e-mail: bohumil.techlovsky@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav, Úsek meteorologie a klimatologie

hledá pracovníka na pozici:

Letecký meteorolog předpovědní a výstražné služby

Popis činnosti:
  • Vydávání leteckých meteorologických předpovědí a výkon výstražné služby v souladu s předpisem MD ČR L3-Meteorologie, PNK EU 2017/373 a příslušných navazujících interních postupů OLM ČHMÚ zahrnutých v systému ISO 9001:2015.
  • Poskytování leteckých meteorologických služeb (předpovědních, výstražných, informačních). Zajištění briefingu, debriefingu a konzultací z letecké meteorologie, včetně kompletace meteorologické dokumentace pro organizace v civilním letectví.
  • Práce v nepřetržitém směnném provozu, služby denní a noční, 12hodinové směny.
  • Odpovědné využívání dat automatizovaných měřicích systémů, jejich kontrola a interpretace.
  • Spolupráce na rozvoji a vývoji leteckých meteorologických produktů.
Požadujeme:
  • VŠ vzdělání - zaměření meteorologie a klimatologie 
  • Spolupráci v týmu, komunikativnost, organizační schopnosti, samostatnost, průběžné vzdělávání.
  • Znalost anglického jazyka slovem i písmem.

V případě zájmu uchazeče bude požadován prostřednictvím e-mailu strukturovaný životopis a krátký motivační dopis na níže uvedený kontakt.
•    Ing. Blanka Chalupníková, Ph.D., vedoucí OLM PVS
•    E–mail: blanka.chalupnikova@chmi.cz, tel. 605 233 441
•    Písemný styk: ČHMÚ, Ing. Blanka Chalupníková, vedoucí OLM PVS, Na Šabatce 2050/17, 143 06 Praha 4 Komořany
Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 110/2019 o zpracování osobních údajů  
v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • zázemí státní organizace,
  • 5 týdnů dovolené,
  • 5 dnů pro čerpání indispozičního volna,
  • čerpání příspěvku z fondu FKSP,
  • stravenky,
  • možnost dalšího odborného vzdělávání.
Pracoviště:

Letiště Praha Ruzyně

Datum nástupu:
ihned nebo dle dohody
Kontakt:
Ing. Blanka Chalupníková, Ph.D., vedoucí OLM PVS, e-mail: blanka.chalupnikova@chmi.cz, tel. 605 233 441

Český hydrometeorologický ústav

nabízí volnou pozici:

Vývojový pracovník v oddělení komunikačních technologií

Popis činnosti:
  • komplexní správa ICT – správa SW, HW, infrastruktury
  • správa prostředí MS Windows/Linux/Unix
  • realizace úkolů na základě projektů společnosti
  • poskytování technické a konzultační podpory pro uživatele
Požadujeme:
  • ukončené VŠ nebo SŠ vzdělání
  • znalost operačního systému Unix na úrovni znalostí koncepce, vztahů, metodiky a systémové administrace používaných komponent
  • znalost operačního systému Microsoft Windows na administrátorské úrovni
  • základní znalost anglického jazyka (pasivní, studium technické dokumentace), aktivní znalost anglického jazyka výhodou
  • komunikační schopnosti potřebné pro spolupráci s externími dodavateli
  • pečlivost, spolehlivost, flexibilita a schopnost samostatné práce
  • analytické myšlení a ochota učit se novým věcem
  • všeobecný přehled o ICT

V případě zájmu uchazeče bude požadován prostřednictvím e-mailu strukturovaný životopis a krátký motivační dopis na níže uvedený kontakt.

  • Ing. Jan Vojta, vedoucí oddělení správy komunikačních technologií
  • Telefon: +420 244 032 111
  • E–mail: jan.vojta@chmi.cz

Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 110/2019 o zpracování osobních údajů  
v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • zajímavou a různorodou náplň práce
  • možnost profesního růstu a dalšího vzdělávání
  • pružnou pracovní dobu
  • 5 týdnů dovolené
  • zaměstnanecké benefity (příspěvek na stravování, služební mobil, FKSP aj.)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 2050/17
143 06 Praha 4 – Komořany

Datum nástupu:
Ihned nebo dle dohody
Kontakt:
Ing. Jan Vojta, vedoucí oddělení správy komunikačních technologií, e-mail: jan.vojta@chmi.cz



Naše volné pozice také na Jooble