Zobrazeni vystrah

Při nahrávání obsahu došlo k problému. Zkuste stránku nahrát znovu. Pokud problém přetrvává, ujistětě se, že máte povolený Javascript a že používate podporovaný prohlížeč - více informací.

Nabídky zaměstnání -

Ochrana osobních údajů uchazečů o zaměstnání (GDPR)

V rámci výběrového řízení, na které se hlásíte, a za jehož účelem zasíláte životopis s Vašimi údaji do ČHMÚ, Vám sdělujeme, že tyto Vaše osobní údaje zpracováváme po dobu do ukončení výběrového řízení. Po tomto termínu budou Vaše osobní údaje předepsaným způsobem skartovány.


Dále s odesláním Vašich osobních údajů do ČHMÚ k danému účelu udělujete ČHMÚ souhlas se zpracováním svých osobních údajů po dobu trvání výběrového řízení, do kterého se přihlašujete.


V případě odvolání tohoto souhlasu po dobu trvání výběrového řízení, berte na vědomí, že toto jednání může ovlivnit dosažení účelu, pro který byl tento souhlas vydán, pokud tento účel nelze dosáhnout jinak.


Zpracování osobních údajů bude probíhat v souladu s příslušnými právními předpisy o ochraně osobních údajů a s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů).


Poskytnutí osobních údajů je dobrovolné a v souladu s příslušnou legislativou (GDPR) máte právo:

  • svůj souhlas odvolat a to i bez udání důvodu,
  • na přístup k již poskytnutým údajům,
  • na opravu poskytnutých údajů,
  • na vymazání těchto údajů, pokud dochází k jejich zpracování v rozporu s ochranou definovanou příslušnou legislativou nebo v rozporu s tímto souhlasem, nebo byl souhlas odvolán.


Český hydrometeorologický ústav

nabízí volnou pozici:

Finanční referent/ka

Popis činnosti:
  • Finanční kontrola přijatých faktur se smluvním ujednáním
  • Kontrola oběhových listů s přijatou fakturou
  • Kontrola finančního plnění smluv v systému VEMA
  • Příprava podkladů pro hlavní finanční účetní
  • Výpočet kurzových rozdílů u zahraničních pracovních cest, zaúčtování "vyúčtování se zaměstnancem" a kurzových rozdílů, kontrola zaúčtování bankovních operací k dané ZC
  • Uzávěrkové operace (smlouvy/zahraniční cesty)
Požadujeme:
  • Ukončené SŠ vzdělání ekonomického směru, min 3 roky praxe v oboru
  • Dobrou znalost práce s počítačem - MS Office (znalost programu VEMA výhodou)
  • Pečlivost a schopnost samostatné práce, spolehlivost, zodpovědnost, komunikativnost, ochotu vzdělávat se a učit se nové věci
  • Praxe v příspěvkové organizaci vítána

Písemné nabídky, doplněné strukturovaným životopisem s přehledem odborné praxe zašlete do 20. 10. 2021 na e-mailovou adresu: sarka.koukalova@chmi.cz.
Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů  v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.
 

Nabízíme:
  • Práci ve stabilní a důvěryhodné instituci
  • Pracovní smlouvu na dobu určitou na 1 rok s možností prodloužení na dobu neurčitou
  • Plat a odměnu podle NV ČR č.341/2017 Sb., NV ČR č.300/2019 Sb, a ZP ČR č. 262/2006 Sb.
  • Pružnou pracovní dobu
  • Zaměstnanecké výhody (5 týdnů dovolené, 5 dní zdravotního volna, příspěvek z FKSP (např. na rekreaci, kulturu, sport, vzdělávání nebo penzijní připojištění), závodní stravování)
  • Plný úvazek
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Oddělení plánu a financování
Na Šabatce 17
143 06 Praha 4 – Komořany

Datum nástupu:
od 1.11.2021/dle dohody
Kontakt:
Šárka Koukalová, vedoucí oddělení plánu a financování, e-mail: sarka.koukalova@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav, úsek informatiky

hledá pracovníka na pozici

Správce geodatabázových systémů

Popis činnosti:
  • správa a rozvoj ArcGIS Enterprise
  • správa, údržba a rozvoj geodatabází (PostGIS, SDE)
  • aktivní podpora odborných pracovišť v oblasti problematiky GIS
Požadujeme:
  • ukončené VŠ nebo SŠ vzdělání
  • aktivní znalost OS Linux na administrátorské úrovni
  • hlubší znalost problematiky geografických informačních systémů
  • praktická znalost ArcGIS Desktop a QGIS
  • znalost anglického jazyka alespoň na úrovni porozumění odborné dokumentaci
  • pečlivost, spolehlivost, flexibilita a schopnost samostatné práce
  • analytické myšlení a ochota učit se novým věcem
  • všeobecný přehled a zájem o ICT

Přivítáme:

  • zájem na využití kvalitních opensource technologií v oblasti GIS
  • zkušenost s linuxovou virtualizací
  • zkušenost s některou implementací RDBMS (ORACLE, PostgreSQL, MS SQL Server)
  • znalost programovacího jazyka Python
  • zkušenost s programovacím jazykem JavaScript a vhodnými frameworky
  • chuť navrhovat užitečné aplikace nad geodaty

V případě zájmu pošlete prostřednictvím e-mailu strukturovaný životopis a krátký motivační dopis na níže uvedený kontakt, a to nejpozději do 27.10. 2021.

Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.110/2019 Sb. O zpracování osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • zajímavou a různorodou náplň práce
  • možnost profesního růstu a dalšího vzdělávání
  • pružnou pracovní dobu
  • 5 týdnů dovolené
  • zaměstnanecké benefity (příspěvek na stravování, služební mobil, notebook, příspěvek FKSP, indispoziční volno)
  • plat podle NV č. 341/2017 Sb. v platném znění
  • pracovní smlouva na dobu určitou na 1 rok s možností prodloužení na dobu neurčitou
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 17
143 06 Praha 4 – Komořany

Datum nástupu:
nástup možný ihned nebo dle dohody
Kontakt:
Ing. Pavel Adámek – vedoucí oddělení správy databází, telefon: +420 730 575 353, e–mail: pavel.adamek@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav, Observatoř Košetice

Hledáme nového spolupracovníka do malého týmu výzkumných a vývojových pracovníků na mírně odlehlé pracoviště v okrese Pelhřimov, na Observatoř Košetice Českého hydrometeorologického ústavu.

Výzkumný a Vývojový pracovník

Popis činnosti:
  • Zpracování a odborná interpretace dat kvality ovzduší
  • Práce na odborných tématech kvality ovzduší (příprava článků, konferenčních příspěvků)
  • Zajištění provozu vybraných specializovaných měření (kontrola měření, odběr vzorků)
  • Spolupráce s odděleními Úseku kvality ovzduší a externími organizacemi 
  • Provádění exkurzí, účast na seminářích
Požadujeme:
  • VŠ vzdělání přírodovědného nebo technického směru (VŠ vzdělání podmínkou!)
  • Pokročilá znalost práce na PC (min. MS Office, programování – např. R)
  • Znalost anglického jazyka – komunikace slovem i písmem
  • Pečlivost a schopnost samostatné práce
  • Ochotu se vzdělávat, navštěvovat národní a mezinárodní konference
  • Komunikativnost

Výhodou:

  • Praxe v oboru zpracování dat
  • Znalost statistických metod
  • Praxe v oboru životního prostředí
  • Schopnost pracovat se specializovanými počítačovými programy

Svůj  životopis posílejte na e-mail adela.holubova@chmi.cz do 7.10.2021.

Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.110/2019 Sb. O zpracování osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • Práci ve stabilní a důvěryhodné instituci
  • Možnost zapojení do mezinárodních aktivit Observatoře Košetice (specializované workshopy, semináře, konference, školení)
  • Zaměstnanecké výhody (závodní stravování, pružná pracovní doba, 5 týdnů dovolené, příspěvek z FKSP (např. na rekreaci, kulturu, sport, vzdělávání))
  • 25 dní dovolené
  • Smlouvu na dobu neurčitou
  • 8 hodinovou pracovní dobu
  • Práci v klidném a inspirativním prostředí mimo městský ruch
  • Plat a odměnu podle NV ČR č. 341/2017 Sb. v platném znění
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Observatoř Košetice
mírně odlehlé pracoviště v okrese Pelhřimov
 

Datum nástupu:
Možnost nástupu od 1. listopadu 2021, nebo dle dohody.
Kontakt:
Mgr. Adéla Holubová Šmejkalová, Ph.D., e-mail adela.holubova@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav, pobočka Hradec Králové

nabízí volnou pozici:

Meteorolog - specialista

Popis činnosti:
  • Práce s databází (pořizování dat, jejich kontrola a zpracování)
  • Spolupráce na vedení a údržbě staniční sítě pobočky
  • Spolupráce na posudkové činnosti
  • Podíl na řešení výzkumných projektů
  • Řízení služebního vozidla bez přiděleného řidiče
Požadujeme:
  • VŠ vzdělání přírodovědného směru, nejlépe se zaměřením na meteorologii a klimatologii
  • Orientace v oboru meteorologie a klimatologie
  • Orientace ve statistickém zpracování dat
  • Řidičský průkaz skupiny B

Písemné nabídky, doplněné strukturovaným životopisem a přehledem odborné praxe zasílejte na e-mailovou adresu: hradec@chmi.cz.

Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.101/2000 Sb. O ochraně osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.
 

Nabízíme:
  • Plat a odměna podle NV ČR č. 341/2017 Sb. v platném znění
  • Pružná pracovní doba
  • Zaměstnanecké výhody (dovolená 5 týdnů, stravenky, příspěvek FKSP, indispoziční volno)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Pobočka Hradec Králové
Dvorská 410/102
503 11 Hradec Králové – Svobodné Dvory
 

Datum nástupu:
1. 11. 2021, případně dle dohody
Kontakt:
Mgr. Stanislava Kliegrová, Ph.D., vedoucí oddělení meteorologie a klimatologie /495 705 020

Český hydrometeorologický ústav, pobočka Brno

hledá pracovníka na pozici:

Meteorolog specialista zajišťující správu staniční sítě

Popis činnosti:
  • komunikace s dobrovolnými pozorovateli a externími dodavateli
  • inspekční a servisní služební cesty do lokalit územní působnosti pobočky Brno
  • údržba a montáž (výměny) měřící techniky
  • instalace a vzdálená údržba výpočetní techniky – instalace a výměna komponent PC, instalace a správa SW na PC (systém Windows)
  • správa databáze metadat o stanicích a evidence přístrojové techniky
  • správa, kontrola a revize meteorologických dat ve specializovaném SW
  • analýza dat a spolupráce na tvorbě specializovaných výstupů v oboru meteorologie a klimatologie
Požadujeme:
  • výborné organizační a komunikační schopnosti
  • samostatnost, pečlivost, manuální zručnost
  • flexibilitu, aktivní přístup k práci a schopnost a zájem učit se nové věci
  • VŠ vzdělání (i absolvent) – přírodovědného nebo technického směru
  • řidičský průkaz sk. B - aktivní řidič
  • odborná způsobilost v elektrotechnice dle vyhl. 50/1978 Sb., §5 n. §6 výhodou
  • znalost práce v prostředí MS Office (MS Word, Excel), znalost jazyka SQL výhodou

Přihlášky ve formě strukturovaného životopisu zašlete na e-mail filip.chuchma@chmi.cz.
Vybraní kandidáti budou pozvání k pohovoru. O formě pohovoru se rozhodne dle aktuální situace a platných vládních nařízení.
Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.110/2019 Sb. O zpracování osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.
 

Nabízíme:
  • zajímavou a tvůrčí práci ve stabilní instituci a v příjemném kolektivu v rámci Oddělení meteorologie a klimatologie v Brně
  • pružnou pracovní dobu
  • plný úvazek na dobu neurčitou
  • platové zařazení dle NV ČR č. 340/2017 Sb. (tab. pro veřejnou správu, 11. platovou třídu)
  • zaměstnanecké výhody (dovolená 5 týdnů, indispoziční volno, závodní stravování, příspěvek FKSP)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
pobočka Brno
Kroftova 43
616 67 Brno
 

Datum nástupu:
Dle dohody
Kontakt:
RNDr. Filip Chuchma, Ph.D., e-mail: filip.chuchma@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav

nabízí volnou pozici:

Účetní – finanční účetní

Popis činnosti:
  • Kontrola faktur přijatých a jejich úhrada
  • Zaúčtování bankovních operací
  • Inventarizace rozvahových účtů, příprava podkladů pro účetní závěrku
  • Kontrola pohledávek po splatnosti

 

Požadujeme:
  • Vzdělání úplné SŠ
  • Dobrá znalost práce na počítači, MS Office, orientace v  programu VEMA výhodou
  • Praxe v příspěvkové organizaci vítána
  • Dobré komunikační schopnosti, samostatnost, pečlivost, zodpovědnost, spolehlivost

Strukturované životopisy s přehledem odborné praxe zasílejte na e-mailovou adresu: edita.zizlavska@chmi.cz.

Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů  v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • Zajímavou práci v příjemném kolektivu
  • Plat a odměna podle NV ČR č.341/2017 Sb., NV ČR č.300/2019 Sb, a ZP ČR č. 262/2006 Sb.
  • Pružnou pracovní dobu
  • Zaměstnanecké výhody (rekreace, příspěvek FKSP, dovolená 5 týdnů, závodní stravování)
  • Plný úvazek
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 17
143 06 Praha 4 – Komořany
 

Datum nástupu:
Datum nástupu: od 1.9.2021/dle dohody
Kontakt:
Edita Žižlavská, e-mail: edita.zizlavska@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav, pobočka Plzeň

nabízí volnou pozici

Technik Imisního monitoringu kvality ovzduší

Popis činnosti:

Obsluha stanic „Státní sítě imisního monitoringu“ v regionu jihozápad, spolupráce na vyhodnocení výsledků měření kvality ovzduší.

Požadujeme:
  • ÚSO technického směru
  • 1 rok v oboru elektrotechniky
  • 1 rok v oboru elektrotechniky
  • řidičský průkaz skupiny B
  • schopnost komunikace, práce v kolektivu, samostatnost, flexibilita
  • zdravotní způsobilost pro práci v terénu

Písemné nabídky, doplněné strukturovaným životopisem zašlete e-mailem, nebo na adresu: 
Český hydrometeorologický ústav
pobočka Plzeň – odd. kvality ovzduší
Mozartova 1237/41
323 00 Plzeň
Termín ukončení zaslání nabídek: 31. 8. 2021
Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů  v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.
 

Nabízíme:
  • zajímavou a tvůrčí práci
  • pracovní smlouvu na dobu určitou na 1 rok s možností prodloužení na dobu neurčitou
  • plat a odměnu dle plat. tř. 9, podle NV ČR č. 341/2017 Sb., NV ČR č. 222/2010 Sb a ZP ČR č. 262/2006 Sb.,
  • pružnou pracovní dobu
  • zaměstnanecké výhody (5 týdnů dovolené, stravenky, příspěvek z FKSP, 5 dnů zdravotního volna)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav, pobočka Plzeň
Mozartova 1237/41
323 00 Plzeň

Datum nástupu:
Od 1. 9. 2021 nebo dle dohody
Kontakt:
Ing. Tomáš Fory, e-mail: tomas.fory@chmi.cz, tel: 604 221 364

Český hydrometeorologický ústav, Oddělení všeobecné klimatologie

nabízí volnou pozici:

Odborný pracovník Oddělení všeobecné klimatologie – meteorolog specialista

Popis činnosti:
  • Zpracování odborných klimatologických posudků
  • Statistická analýza a zpracování dat meteorologických prvků
  • Příprava postupů pro provádění odborných klimatologických činností
Požadujeme:
  • VŠ vzdělání přírodovědného, matematicko-fyzikálního či technického směru, v rámci kterého byla absolvována zkouška z meteorologie a klimatologie
  • znalost práce na PC (MS Office, pokročilá znalost MS Excel), schopnost naučit se specializované programy
  • zkušenost se statistickou analýzou dat a s hromadným zpracováním dat
  • programovací schopnosti výhodou
  • znalost práce s dotazovacím jazykem SQL, matematickým softwarem R a práce v ArcGIS výhodou
  • znalost AJ (pasivní podmínkou, aktivní výhodou)
  • pečlivost a schopnost samostatné práce, dobré komunikační schopnosti, aktivní přístup k práci, ochotu a schopnost učit se nové věci

Písemné nabídky, doplněné strukturovaným životopisem a přehledem praxe zasílejte na e-mailovou adresu lenka.crhova@chmi.cz.

Odesláním dokladů v souladu se zákonem č.110/2019 Sb. O zpracování osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • zajímavou práci s možností zapojení se do vědecko-výzkumných aktivit v rámci Oddělení všeobecné klimatologie
  • pružnou pracovní dobu
  • plný úvazek
  • plat a odměna podle NV ČR č. 341/2017 Sb. v platném znění, třída 12
  • zaměstnanecké výhody (příspěvek FKSP, dovolená 5 týdnů, indispoziční volno 5 dní, závodní stravování)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 17
143 06 Praha 4 – Komořany

Datum nástupu:
dle dohody
Kontakt:
RNDr. Lenka Crhová, Ph.D., e-mail: lenka.crhova@chmi.cz



Naše volné pozice také na Jooble