Zobrazeni vystrah

Při nahrávání obsahu došlo k problému. Zkuste stránku nahrát znovu. Pokud problém přetrvává, ujistětě se, že máte povolený Javascript a že používate podporovaný prohlížeč - více informací.

Nabídky zaměstnání -

Ochrana osobních údajů uchazečů o zaměstnání (GDPR)

V rámci výběrového řízení, na které se hlásíte, a za jehož účelem zasíláte životopis s Vašimi údaji do ČHMÚ, Vám sdělujeme, že tyto Vaše osobní údaje zpracováváme po dobu do ukončení výběrového řízení. Po tomto termínu budou Vaše osobní údaje předepsaným způsobem skartovány.


Dále s odesláním Vašich osobních údajů do ČHMÚ k danému účelu udělujete ČHMÚ souhlas se zpracováním svých osobních údajů po dobu trvání výběrového řízení, do kterého se přihlašujete.


V případě odvolání tohoto souhlasu po dobu trvání výběrového řízení, berte na vědomí, že toto jednání může ovlivnit dosažení účelu, pro který byl tento souhlas vydán, pokud tento účel nelze dosáhnout jinak.


Zpracování osobních údajů bude probíhat v souladu s příslušnými právními předpisy o ochraně osobních údajů a s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů).


Poskytnutí osobních údajů je dobrovolné a v souladu s příslušnou legislativou (GDPR) máte právo:

  • svůj souhlas odvolat a to i bez udání důvodu,
  • na přístup k již poskytnutým údajům,
  • na opravu poskytnutých údajů,
  • na vymazání těchto údajů, pokud dochází k jejich zpracování v rozporu s ochranou definovanou příslušnou legislativou nebo v rozporu s tímto souhlasem, nebo byl souhlas odvolán.


Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ)

vypisuje otevřené výběrové řízení na pozici

Vedoucí Oddělení kvality ovzduší na pobočce v Ústí nad Labem

Popis činnosti:
  • vedení středně velkého kolektivu (cca 20 lidí)
  • spolupráce na rozvoji odborných agend napříč celým ústavem
  • zodpovědnost za rozvoj laboratoří PAH
  • zodpovědnost za zajištění rutinních činností v laboratoři a při správě monitorovací sítě
Požadujeme:
  • VŠ přírodovědného/technického směru (nebo dostatečně dlouhá praxe v oboru)
  • organizační schopnosti
  • samostatnost
  • komunikativnost
  • řidičské oprávnění sk. B
  • znalost práce s PC (MS Office, schopnost pracovat se specializovaným SW)
  • znalost AJ

Výhodou jsou:

  • delší praxe v chemických oborech nebo v oboru životního prostředí
  • zkušenosti s vedením alespoň malého kolektivu
  • zkušenosti s řešením či řízením projektů
  • zkušenosti s prací na akreditovaném pracovišti

Strukturovaný životopis a motivační dopis posílejte, prosím na adresu:

  • martin.novak@chmi.cz
  • nebo doporučeně na ČHMÚ, pobočka Ústí n.L., PS 2, 400 11 Ústí nad Labem (na obálce uveďte „OKO“)
  • nebo osobně na ČHMÚ, pobočku Ústí n.L., Kočkovská 2699/18, Ústí nad Labem (na obálce uveďte „OKO“)

Termín: do výběrového řízení budou zařazeni všichni, jejichž přihlášky dorazí do 15. června 2024. U přihlášek zaslaných poštou rozhoduje datum na podacím razítku.

Nabízíme:
Pracoviště:
Datum nástupu:
Kontakt:
Mgr. Martin Novák, martin.novak@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav

hledá pracovníka na pozici:

Administrátor veřejných zakázek

Popis činnosti:
  • Kompletní administrace veřejných zakázek zejména zakázek malého rozsahu od zadání až po vyhodnocení podle zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek
  • Příprava a zpracování zadávací dokumentace k veřejným zakázkám ve spolupráci s odbornými pracovníky
  • Zpracovávání případných dotazů ve spolupráci s odbornými útvary
  • Řešení námitek a správních řízení s ÚOHS
  • Práce v systému NEN
Požadujeme:
  • SŠ/VŠ vzdělání
  • praxe v oboru veřejných zakázek
  • znalost zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek
  • znalost práce na PC
  • schopnost týmové spolupráce a komunikace

Písemné přihlášky doplněné strukturovaným životopisem a přehledem odborné praxe zašlete na adresu:
Český hydrometeorologický ústav
Ing. Blanka Hnízdilová
Na Šabatce 2050/2a
143 00 Praha 4 - Komořany

nebo e-mailem na adresu: blanka.hnizdilova@chmi.cz
Vybraní kandidáti budou pozvání k pohovoru.

Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • práci v zajímavé organizaci
  • možnost profesního i osobnostního rozvoje
  • plný pracovní úvazek, pracovní poměr na 1 rok s možností prodloužení na dobu neurčitou
  • pružnou pracovní dobu
  • plat a odměnu podle NV ČR č. 341/2017 Sb.
  • zaměstnanecké výhody: závodní stravování, příspěvek FKSP (příspěvek na penzijní připojištění), 25 dnů dovolené, 5 dnů indispozičního volna
Pracoviště:

Lze vybrat kterékoliv pracoviště/pobočku ČHMÚ – Praha-Komořany, Plzeň, Ústí nad Labem, České Budějovice, Hradec Králové, Brno, Ostrava.

Datum nástupu:
Ihned nebo dle dohody
Kontakt:
Ing. Blanka Hnízdilová, blanka.hnizdilova@chmi.cz, mobil: 703 866 866

Český hydrometeorologický ústav, pobočka Brno

hledá pracovníka na pozici

Meteorolog - prognostik

Popis činnosti:
  • analýza a tvorba scénářů vývoje počasí
  • interpretace dat a informací ČHMÚ a pravidelné vstupy do médií
  • vydávání výstražných informací ČHMÚ
  • spolupráce na rozvoji hydrometeorologické činnosti
  • pozorování, měření a výzkum jevů v atmosféře
Požadujeme:
  • VŠ vzdělání s přírodovědným zaměřením, či přímo meteorologií
  • orientace v aplikacích a programech zobrazující meteorologická data výhodou
  • schopnost týmové spolupráce
  • komunikativnost a schopnost interpretace, flexibilita
  • pečlivost a schopnost samostatné práce a rozhodování

Písemné přihlášky doplněné strukturovaným životopisem a přehledem odborné praxe zašlete na adresu: 

Český hydrometeorologický ústav
Mgr. Petr Münster
Kroftova 43
616 67 Brno

nebo e-mailem na adresu: petr.munster@chmi.cz
Vybraní kandidáti budou pozvání k pohovoru. Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č.110/2019 Sb. o zpracování osobních údajů v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.    
 

Nabízíme:
  • zajímavou, zodpovědnou a tvůrčí práci na plný úvazek
  • možnost odborného i osobnostního rozvoje
  • možnost práce na odborných projektech
  • platové zařazení dle NV ČR č. 340/2017 Sb. (pro veřejnou správu); příplatky za svátek, víkend a noc
  • nepřetržitá pracovní doba – 12hodinové denní a noční směny v kombinaci s 7,5hodinovými denními směnami
  • práce podle předem dohodnutého rozvrhu služeb
  • zaměstnanecké výhody: závodní stravování, příspěvek FKSP (příspěvek na penzijní připojištění), 25 dnů dovolené, 5 dnů indispozičního volna
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
pobočka Brno
Regionální předpovědní pracoviště
Kroftova 43
616 67 Brno
 

Datum nástupu:
dle dohody, nejdříve od 1. 5. 2024
Kontakt:
Mgr. Petr Münster, petr.munster@chmi.cz, mob. 724 185 618

Český hydrometeorologický ústav

nabízí volnou pozici:

Odborný pracovník na Oddělení biometeorologických aplikací

Popis činnosti:
  • Biometeorologické předpovědi a výstupy
  • Statistická analýza a zpracování dat biometeorologických dat
  • Výzkumná činnost, projekty
Požadujeme:
  • VŠ vzdělání
  • znalost práce na PC (MS Office), schopnost naučit se specializované programy
  • programovací schopnosti výhodou
  • znalost práce s dotazovacím jazykem SQL, softwarem R a práce v ArcGIS/QGIS výhodou
  • znalost AJ (pasivní podmínkou, aktivní výhodou)
  • komunikativnost, flexibilita

Písemné nabídky, doplněné strukturovaným životopisem a přehledem praxe zasílejte na e-mailovou adresu: martin.mozny@chmi.cz.
Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.110/2019 o zpracování osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.
 

Nabízíme:
  • zajímavou práci s možností zapojení se do vědecko-výzkumných aktivit
  • pružnou pracovní dobu
  • plný nebo zkrácený úvazek (min. 50 % úvazek)
  • platové ohodnocení podle NV ČR č. 264/2022 Sb. v platném znění
  • zaměstnanecké výhody (příspěvek FKSP, dovolená 5 týdnů, indispoziční volno 5 dní, závodní stravování)
  • smlouvu na dobu určitou - zástup za rodičovskou dovolenou
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 17
143 06 Praha 4 – Komořany

Datum nástupu:
dle dohody
Kontakt:
Dr. Ing. Martin Možný, e-mail: martin.mozny@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav

nabízí volnou pozici:

Specialista personálního a mzdového oddělení

Popis činnosti:
  • spolupráce na tvorbě koncepce a systemizace organizace
  • sledování limitu prostředků na platy a ostatní osobní náklady
  • zpracování mzdové agendy projektů
  • zpracování reportů a výkazů
  • kontrola zpracování mezd a přenosy do účetnictví
  • spolupráce s řediteli úseků, poboček a vedoucími oddělení
Požadujeme:
  • SŠ/VŠ vzdělání
  • zkušenost se mzdovou a personální agendou
  • pečlivost, spolehlivost a zodpovědnost
  • komunikativnost a příjemné vystupování, loajalitu a odolnost vůči stresu
  • znalost práce na PC -  zejména Excel, Word, Outlook 
  • znalost programu VEMA výhodou
  • zkušenost s projekty vědy a výzkumu výhodou

Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.110/2019 Sb. O ochraně osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • plný pracovní úvazek, pracovní poměr na 1 rok s možností prodloužení na dobu neurčitou
  • pružnou pracovní dobu
  • plat a odměnu podle NV ČR č.341/2017 Sb.
  • zaměstnanecké výhody (závodní stravování, příspěvek FKSP – na PP, 5 týdnů dovolené, 5 dnů indispozičního volna)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 2050/2a
143 00 Praha 4 - Komořany

Datum nástupu:
Ihned nebo dle dohody
Kontakt:
Hana Příhodová, email: hana.prihodova@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav

hledá pracovníka na pozici:

Výzkumný a vývojový pracovník – Dálkový průzkum Země a GIS

Popis činnosti:
  • práce na výzkumné oblasti Dlouhodobé koncepce rozvoje výzkumné organizace - "Dálkový průzkum Země a geografické informační systémy – Rozvoj metod, technik a nástrojů dálkového průzkumu a geografických informačních systémů v České republice" 
  • řešení výzkumných cílů může být přizpůsobeno odbornému zaměření
  • digitalizace a zpracování geodat
  • prostorové analýzy v GIS
  • zpracování dat DPZ za účelem jejich využití v rámci činností ČHMÚ
Požadujeme:
  • VŠ přírodovědného nebo technického směru
  • praxe v oboru GIS
  • znalost GIS (ESRI, open source SW) a DBS (ORACLE, PostgreSQL)
  • uživatelská znalost práce s daty Dálkového průzkumu Země
  • schopnost týmové spolupráce a komunikace
  • ochota učit se novým věcem

Písemné přihlášky doplněné strukturovaným životopisem a přehledem odborné praxe zašlete na adresu:
Český hydrometeorologický ústav
Mgr. Lucie Bursová
Na Šabatce 2050/2a
143 00 Praha 4 - Komořany

nebo e-mailem na adresu: lucie.bursova@chmi.cz do 19. 4. 2024.

Vybraní kandidáti budou pozvání k pohovoru.

Nabízíme:
  • zajímavou práci v odborném týmu
  • možnost profesního i osobnostního rozvoje
  • možnost účasti na odborných konferencích a seminářích
  • práce s odbornými softwary a technikou
  • platové zařazení dle NV ČR č. 341/2017 Sb. (příloha č. 1, max platová třída 13)
  • možnost zkráceného úvazku
  • pružná pracovní doba
  • zaměstnanecké výhody: závodní stravování, příspěvek FKSP (příspěvek na penzijní připojištění), 25 dnů dovolené, 5 dnů indispozičního volna
Pracoviště:

Lze vybrat kterékoliv pracoviště ČHMÚ – Praha-Komořany, Praha-Libuš, Plzeň, Ústí nad Labem, Doksany, Tušimice, České Budějovice, Hradec Králové, Jablonec nad Nisou, Brno, Košetice, Ostrava.

Datum nástupu:
Ihned nebo dle dohody
Kontakt:
Mgr. Lucie Bursová, lucie.bursova@chmi.cz, mobil: 732 996 962; Ing. Petr Janál, Ph.D., petr.janal@chmi.cz, tel: 541421020

Český hydrometeorologický ústav, Úsek předpovědní služby – Odbor meteorologických předpovědí

hledá pracovníka na pozici

Provozní meteorolog

Popis činnosti:
  • zpracování a vydávání meteorologických předpovědí
  • příprava a vydávání výstražných informací v oboru meteorologie
  • příprava speciálních výstupů pro smluvní zákazníky a mediální sféru
  • spolupráce na tvorbě nových předpovědních produktů
Požadujeme:
  • VŠ – zaměření meteorologie a klimatologie (MFF UK, Univerzita obrany - Fakulta vojenských technologií nebo fyzická geografie na přírodovědeckých fakultách)
  • organizační schopnosti, samostatnost, komunikativnost, flexibilita
  • znalost anglického jazyka
  • připravenost a ochota učit se novým věcem
  • znalost programování (xml, Python, R) a všeobecně práce s daty výhodou

Písemné nabídky, doplněné strukturovaným životopisem a přehledem odborné praxe zasílejte na adresu: 

Mgr. Jan Šrámek
Na Šabatce 2050/17
143 06 Praha 4 Komořany
nebo na e-mail: jan.sramek@chmi.cz

Vybraní zájemci budou pozváni k osobnímu pohovoru.
Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.110/2019 Sb. O ochraně osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • zajímavou rozmanitou práci, možnost dalšího odborného růstu, kvalitní IT
  • napojení na mezinárodní programy a kontakt se zahraničím
  • aktivity v mediální sféře (rádia, televize, sociální sítě)
  • směnný provoz 7/24 - denní a noční služby (8 a 12 hod.), včetně víkendových
  • 25 dnů dovolené + náhradní volno za odpracované služby, 5 dnů indispozičního volna
  • příjemný a kreativní kolektiv
  • platové zařazení (12 platová třída),  plat a odměna podle NV ČR č. 264/2022 Sb. v platném znění
  • závodní stravování
  • zaměstnanecký příspěvek z FKSP (penzijní pojištění)
  • prvotní smlouva na dobu určitou s možností prodloužení na dobu neurčitou
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Praha 4 – Komořany
Na Šabatce 17

Datum nástupu:
Dle dohody
Kontakt:
Mgr. Jan Šrámek, e-mail: jan.sramek@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav

hledá pracovníka na pozici:

Metrolog

Popis činnosti:
  • práce v laboratoři kalibrující přístroje určené pro měření teploty, vlhkosti, srážek, tlaku a proudění vzduchu na meteorologických stanicích
Požadujeme:
  • středoškolské vzdělání
  • řidičské oprávnění sk. B (aktivní řidič – občasné služební cesty)
  • dobrá znalost práce s PC (OS Windows 10, MS Office…)
  • osobní certifikát na provádění kalibrací v oboru TEPLOTA, TLAK, VLHKOST, PROUDĚNÍ VZDUCHU výhodou (lze získat v průběhu zaškolování)
  • znalost akreditačních předpisů (ČSN EN ISO/IEC 17025) a problematiky zabezpečení kvality v laboratoři výhodou
  • organizační schopnosti, komunikativnost, iniciativa, pečlivost a odpovědný přístup, samostatnost a schopnost rozhodovat, flexibilita, týmovost
  • odhodlanost pracovat a učit se novým dovednostem

V případě zájmu zašlete e-mailem strukturovaný životopis a motivační dopis na níže uvedený kontakt, na kterém lze získat podrobnější informace o nabízené pozici.
Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 110/2019 o zpracování osobních údajů  v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.
 

Nabízíme:
  • zajímavou a tvůrčí práci na pomezí fyziky a přístrojové techniky
  • odpovídající platové ohodnocení (státní zaměstnanci s tarify podle přílohy č. 1 Nařízení vlády ČR č. 264/2022 Sb. v platném znění.)
  • zaměstnanecké výhody - závodní stravování, pružná pracovní doba, 5 týdnů dovolené, indispoziční volno 5 dní, příspěvek z FKSP
  • smlouvu na dobu určitou (1 rok) s možností prodloužení na dobu neurčitou
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Meteorologická kalibrační laboratoř  
Generála Šišky 942
143 00 Praha 412 – Kamýk
 

Datum nástupu:
dle dohody
Kontakt:
Ing. Libor Kamas, telefon: +420 244 033 216, e–mail: libor.kamas@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav, Úsek ekonomicko-správní, Oddělení informační soustavy

Nabízí volnou pozici:

Finanční účetní

Popis činnosti:
  • Účetnictví příspěvkové organizace
  • Účtování bankovních výpisů
  • Kontrola správnosti zaúčtování převáděných finančních prostředků
  • Sestavuje a kontroluje přehled pohledávek po splatnosti
  • Vzájemné zápočty, dobropisy
  • Časové rozlišení, dohady, výnosy a příjmy příštích období
  • Zpracování cestovních příkazů
  • Účtování interních dokladů
  • Průběžná kontrola zaúčtování dodavatelsko-odběratelských faktur
  • Průběžná a pravidelná kontrola svěřených rozvahových účtů
  • Spolupráce při zpracování měsíční a roční účetní závěrky
Požadujeme:
  • SŠ vzdělání – ekonomického zaměření
  • Praxe v účetnictví min. 2 roky, orientace v podvojném účetnictví nutná
  • Orientace v oblasti účetnictví státní příspěvkové organizace vítána není však podmínkou
  • Předchozí zkušenost s účetním programem
  • Znalost účetních souvztažností
  • Orientace v majetkovém účetnictví (skladové hospodářství) výhodou
  • Schopnost týmové práce a ochota učit se novým věcem
  • Samostatnost, spolehlivost, odpovědnost, zájem o práci, zdravá zvídavost
  • Komunikativní, přátelská povaha

Pokud se Vám neozveme do 14 ti pracovních dní, byli k pohovoru vybráni uchazeči, jejichž profil více odpovídal našim nárokům, kladeným na hledanou pozici.

Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 110/2019 Sb. o ochraně osobních údajů v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • Zajímavou a stabilní práci v důvěryhodné instituci
  • Pracovní smlouvu na dobu určitou na 1 rok s možností prodloužení na dobu neurčitou
  • Plat a odměnu podle NV ČR č.341/2017 Sb.
  • Pružnou pracovní dobu
  • Zaměstnanecké výhody – 5 týdnů dovolené, 5 dní zdravotního volna, příspěvek z FKSP na rekreaci, dětskou rekreaci a aktivity, kulturu, vzdělávání nebo penzijní připojištění, možnost závodního stravování, FKSP knihovna, možnost školení v rámci pracovní pozice
  • Plný úvazek
  • Práce s účetním systémem VEMA + zaškolení

Pozn. Pro správný výpočet odměny podle NV ČR č. 341/2017 Sb. je nutné do životopisu uvést celé rozmezí své dosavadní praxe (celý datum nebo alespoň měsíc a rok od-do).

Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 17
143 06 Praha 4 – Komořany

Datum nástupu:
po dohodě
Kontakt:
martina.bukovanska@chmi.cz.

Český hydrometeorologický ústav, Odbor letecké meteorologie

nabízí volnou pozici:

Systémový inženýr v Odboru letecké meteorologie

Popis činnosti:
  • Instalace, opravy a údržba senzorů, systému a systémových komponent systému AWOS Avimet.
  • Koncepce systému AWOS Avimet a jeho vazby na další systémy zejména pro službu řízení letového provozu včetně zajištění optimálního využití systému pro potřeby civilního letectví.
  • Řešení provázanosti počítačových sítí ČHMÚ na organizace civilního letectví z hlediska rychlé dodávky a bezpečnosti dat.
  • Provádění pravidelných komplexních kontrol letecké meteorologické techniky.
  • Provádění výcviku smluvních techniků na regionálních letištích a vybraných meteorologů-prognostiků a meteorologů-pozorovatelů.
  • Definování potřeb dalšího vývoje speciálního automatizovaného meteorologického systému pro civilní letectví AWOS Avimet a jeho hw a sw vybavení.
Požadujeme:
  • VŠ/SŠ vzdělání - zaměření elektro-slaboproud.
  • Znalost anglického jazyka slovem i písmem.
  • Znalost práce na PC (MS Office, specializované programy).
  • Řidičský průkaz skupina B.
  • Odborná způsobilost dle Vyhlášky č. 50/1978.

Písemné přihlášky doplněné motivačním dopisem, strukturovaným životopisem a přehledem odborné praxe zasílejte na adresu:
Český hydrometeorologický ústav
RNDr. Bohumil Techlovský - vedoucí Odboru letecké meteorologie
Na Šabatce 17
143 06 Praha 4 – Komořany

nebo na e-mail: bohumil.techlovsky@chmi.cz.

Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 110/2019 o zpracování osobních údajů  v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • Zajímavou práci.
  • Plat a odměnu podle zák. č. 262/2006 Sb., NV ČR č. 341/2017 Sb. a NV ČR č. 264/2022 Sb.
  • Pružnou pracovní dobu.
  • Zaměstnanecké výhody (5 týdnů dovolené, stravenky, příspěvek z FKSP).
Pracoviště:

Praha Ruzyně

Datum nástupu:
dle dohody
Kontakt:
RNDr. Bohumil Techlovský, e-mail: bohumil.techlovsky@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav, Úsek meteorologie a klimatologie

hledá pracovníka na pozici:

Letecký meteorolog předpovědní a výstražné služby

Popis činnosti:
  • Vydávání leteckých meteorologických předpovědí a výkon výstražné služby v souladu s předpisem MD ČR L3-Meteorologie, PNK EU 2017/373 a příslušných navazujících interních postupů OLM ČHMÚ zahrnutých v systému ISO 9001:2015.
  • Poskytování leteckých meteorologických služeb (předpovědních, výstražných, informačních). Zajištění briefingu, debriefingu a konzultací z letecké meteorologie, včetně kompletace meteorologické dokumentace pro organizace v civilním letectví.
  • Práce v nepřetržitém směnném provozu, služby denní a noční, 12hodinové směny.
  • Odpovědné využívání dat automatizovaných měřicích systémů, jejich kontrola a interpretace.
  • Spolupráce na rozvoji a vývoji leteckých meteorologických produktů.
Požadujeme:
  • VŠ vzdělání - zaměření meteorologie a klimatologie 
  • Spolupráci v týmu, komunikativnost, organizační schopnosti, samostatnost, průběžné vzdělávání.
  • Znalost anglického jazyka slovem i písmem.

V případě zájmu uchazeče bude požadován prostřednictvím e-mailu strukturovaný životopis a krátký motivační dopis na níže uvedený kontakt.
•    Ing. Blanka Chalupníková, Ph.D., vedoucí OLM PVS
•    E–mail: blanka.chalupnikova@chmi.cz, tel. 605 233 441
•    Písemný styk: ČHMÚ, Ing. Blanka Chalupníková, vedoucí OLM PVS, Na Šabatce 2050/17, 143 06 Praha 4 Komořany
Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 110/2019 o zpracování osobních údajů  
v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • zázemí státní organizace,
  • 5 týdnů dovolené,
  • 5 dnů pro čerpání indispozičního volna,
  • čerpání příspěvku z fondu FKSP,
  • stravenky,
  • možnost dalšího odborného vzdělávání.
Pracoviště:

Letiště Praha Ruzyně

Datum nástupu:
ihned nebo dle dohody
Kontakt:
Ing. Blanka Chalupníková, Ph.D., vedoucí OLM PVS, e-mail: blanka.chalupnikova@chmi.cz, tel. 605 233 441

Český hydrometeorologický ústav

nabízí volnou pozici:

Vývojový pracovník v oddělení komunikačních technologií

Popis činnosti:
  • komplexní správa ICT – správa SW, HW, infrastruktury
  • správa prostředí MS Windows/Linux/Unix
  • realizace úkolů na základě projektů společnosti
  • poskytování technické a konzultační podpory pro uživatele
Požadujeme:
  • ukončené VŠ nebo SŠ vzdělání
  • znalost operačního systému Unix na úrovni znalostí koncepce, vztahů, metodiky a systémové administrace používaných komponent
  • znalost operačního systému Microsoft Windows na administrátorské úrovni
  • základní znalost anglického jazyka (pasivní, studium technické dokumentace), aktivní znalost anglického jazyka výhodou
  • komunikační schopnosti potřebné pro spolupráci s externími dodavateli
  • pečlivost, spolehlivost, flexibilita a schopnost samostatné práce
  • analytické myšlení a ochota učit se novým věcem
  • všeobecný přehled o ICT

V případě zájmu uchazeče bude požadován prostřednictvím e-mailu strukturovaný životopis a krátký motivační dopis na níže uvedený kontakt.

  • Ing. Jan Vojta, vedoucí oddělení správy komunikačních technologií
  • Telefon: +420 244 032 111
  • E–mail: jan.vojta@chmi.cz

Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 110/2019 o zpracování osobních údajů  
v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • zajímavou a různorodou náplň práce
  • možnost profesního růstu a dalšího vzdělávání
  • pružnou pracovní dobu
  • 5 týdnů dovolené
  • zaměstnanecké benefity (příspěvek na stravování, služební mobil, FKSP aj.)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 2050/17
143 06 Praha 4 – Komořany

Datum nástupu:
Ihned nebo dle dohody
Kontakt:
Ing. Jan Vojta, vedoucí oddělení správy komunikačních technologií, e-mail: jan.vojta@chmi.cz



Naše volné pozice také na Jooble