Zobrazeni vystrah

Při nahrávání obsahu došlo k problému. Zkuste stránku nahrát znovu. Pokud problém přetrvává, ujistětě se, že máte povolený Javascript a že používate podporovaný prohlížeč - více informací.

Nabídky zaměstnání -

Ochrana osobních údajů uchazečů o zaměstnání (GDPR)

V rámci výběrového řízení, na které se hlásíte, a za jehož účelem zasíláte životopis s Vašimi údaji do ČHMÚ, Vám sdělujeme, že tyto Vaše osobní údaje zpracováváme po dobu do ukončení výběrového řízení. Po tomto termínu budou Vaše osobní údaje předepsaným způsobem skartovány.


Dále s odesláním Vašich osobních údajů do ČHMÚ k danému účelu udělujete ČHMÚ souhlas se zpracováním svých osobních údajů po dobu trvání výběrového řízení, do kterého se přihlašujete.


V případě odvolání tohoto souhlasu po dobu trvání výběrového řízení, berte na vědomí, že toto jednání může ovlivnit dosažení účelu, pro který byl tento souhlas vydán, pokud tento účel nelze dosáhnout jinak.


Zpracování osobních údajů bude probíhat v souladu s příslušnými právními předpisy o ochraně osobních údajů a s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů).


Poskytnutí osobních údajů je dobrovolné a v souladu s příslušnou legislativou (GDPR) máte právo:

  • svůj souhlas odvolat a to i bez udání důvodu,
  • na přístup k již poskytnutým údajům,
  • na opravu poskytnutých údajů,
  • na vymazání těchto údajů, pokud dochází k jejich zpracování v rozporu s ochranou definovanou příslušnou legislativou nebo v rozporu s tímto souhlasem, nebo byl souhlas odvolán.


Český hydrometeorologický ústav

nabízí volnou pozici:

Vývojový pracovník v oddělení komunikačních technologií

Popis činnosti:
  • komplexní správa ICT – správa SW, HW, infrastruktury
  • správa prostředí MS Windows/Linux/Unix
  • realizace úkolů na základě projektů společnosti
  • poskytování technické a konzultační podpory pro uživatele
Požadujeme:
  • ukončené VŠ nebo SŠ vzdělání
  • znalost operačního systému Unix na úrovni znalostí koncepce, vztahů, metodiky a systémové administrace používaných komponent
  • znalost operačního systému Microsoft Windows na administrátorské úrovni
  • základní znalost anglického jazyka (pasivní, studium technické dokumentace), aktivní znalost anglického jazyka výhodou
  • komunikační schopnosti potřebné pro spolupráci s externími dodavateli
  • pečlivost, spolehlivost, flexibilita a schopnost samostatné práce
  • analytické myšlení a ochota učit se novým věcem
  • všeobecný přehled o ICT

V případě zájmu uchazeče bude požadován prostřednictvím e-mailu strukturovaný životopis a krátký motivační dopis na níže uvedený kontakt.

  • Ing. Jan Vojta, vedoucí oddělení správy komunikačních technologií
  • Telefon: +420 244 032 111
  • E–mail: jan.vojta@chmi.cz

Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů  
v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • zajímavou a různorodou náplň práce
  • možnost profesního růstu a dalšího vzdělávání
  • pružnou pracovní dobu
  • 5 týdnů dovolené
  • zaměstnanecké benefity (příspěvek na stravování, služební mobil, FKSP aj.)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 2050/17
143 06 Praha 4 – Komořany

Datum nástupu:
Ihned nebo dle dohody
Kontakt:
Ing. Jan Vojta, vedoucí oddělení správy komunikačních technologií, e-mail: jan.vojta@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav

nabízí volnou pozici:

Finanční referent/ka

Popis činnosti:
  • Zpracování komplexních ekonomických rozborů a dalších statistických výkazů za organizaci
  • Sledování a kontrola čerpání finančních prostředků za investiční programové akce
  • Zúčtování a finanční vypořádání výdajů určených na programové financování
  • Kontrola čerpání finančních prostředků z projektů/grantů/dotací dle stanovených rozpočtů
  • Příprava podkladů pro zaúčtování došlých finančních prostředků na projekty/granty/dotace a mezinárodní akce
  • Zpracování přehledů čerpání a finančního vypořádání institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace
  • Spolupráce při sestavování/zadávání plánu provozních nákladů organizace
Požadujeme:
  • Ukončené SŠ/VŠ vzdělání ekonomického směru, min 3 roky praxe v oboru
  • Zkušenost s tvorbou rozpočtů ve státní sféře výhodou
  • Orientace v oblasti účetnictví státní příspěvkové organizace výhodou
  • Uživatelská znalost MS Office na středně pokročilé úrovni (zpracování tabulek a grafů)
  • Znalost práce s ekonomickým programem VEMA výhodou
  • Pečlivost, důslednost, zodpovědnost, schopnost samostatné práce, komunikativnost

Strukturovaný životopis s přehledem odborné praxe a krátký motivační dopis prosím zašlete do 17. 12. 2021 
na e-mailovou adresu: sarka.koukalova@chmi.cz.
Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů  
v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

 

Nabízíme:
  • Zajímavou a tvůrčí práci
  • Pracovní smlouvu na dobu určitou na 1 rok s možností prodloužení na dobu neurčitou
  • Plat a odměnu podle NV ČR č.341/2017 Sb., NV ČR č.300/2019 Sb, a ZP ČR č. 262/2006 Sb.
  • Pružnou pracovní dobu
  • aměstnanecké výhody (5 týdnů dovolené, 5 dní zdravotního volna, příspěvek z FKSP (např. na rekreaci, kulturu, sport, vzdělávání nebo penzijní připojištění), závodní stravování)
  • Plný úvazek
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Oddělení plánu a financování
Na Šabatce 17
143 06 Praha 4 – Komořany

Datum nástupu:
od 1.2.2022/dle dohody
Kontakt:
Šárka Koukalová, vedoucí oddělení plánu a financování, e-mail: sarka.koukalova@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav, Úsek meteorologie a klimatologie

vypisuje VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ na pozici

VEDOUCÍ ODBORU PROFESIONÁLNÍ STANIČNÍ SÍTĚ

Popis činnosti:
  • Organizační, personální, odborné a administrativní vedení Odboru profesionální staniční sítě.
  • Zpracování koncepce rozvoje a koordinace odboru a jeho činností.
  • Metodické řízení vymezených odborných činností měření, pozorování a kódování meteorologických zpráv na profesionálních meteorologických stanicích, leteckých meteorologických stanicích a meteorologických observatoří s celorepublikovou působností.
  • Samostatné vypracování odborných metodických návodů, pokynů a nařízení.
  • Pravidelná kontrolní činnost odboru, dodržování platných metodik, předpisů pro měření, pozorování a kódování zpráv.
Požadujeme:
  • VŠ vzdělání.
  • Praxe v oblasti přístrojové techniky nebo meteorologie a klimatologie.
  • Znalosti oboru meteorologie a klimatologie, měření a pozorování jsou vítány.
  • Schopnost vedení a spolupráce v týmu, dobré komunikační schopnosti, dobré organizační schopnosti, odpovědnost, samostatnost jednání a rozhodování.
  • Zkušenost s vedením pracovního kolektivu alespoň 3 roky.
  • Rozšiřování vědomostí studiem odborné literatury, odbornými kurzy a účastí na vědeckých konferencích, seminářích a jednáních.
  • Aktivní znalost anglického jazyka slovem i písmem. 
  • Znalost práce na PC (MS Office), schopnost naučit se specializované programy.
  • Řidičský průkaz sk. B, aktivní řidič.

Písemné přihlášky doplněné motivačním dopisem, strukturovaným životopisem a přehledem odborné praxe zasílejte s doručením nejpozději 10. 12. 2021,
-    na adresu: Mgr. Libor Černikovský, Na Šabatce 2050/17, 143 06 Praha 412 – Komořany;
-    nebo na e-mail: libor.cernikovsky@chmi.cz.
Vybraní uchazeči budou pozvání k osobnímu pohovoru.

Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů  v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • Zajímavou práci s dlouhodobou perspektivou ve stabilní a důvěryhodné instituci.
  • Plat a odměnu podle NV ČR č. 341/2017 Sb. a ZP ČR č. 262/2006 Sb.
  • Zaměstnanecké výhody (pružná pracovní doba, příspěvek FKSP, 5 týdnů dovolené, 5 dnů indispoziční volno, závodní stravování).
  • Pracovní smlouvu na dobu určitou na 1 rok s možností prodloužení na dobu neurčitou.
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 2050/17
143 06 Praha 412 - Komořany
 

Datum nástupu:
Dle dohody.
Kontakt:
Mgr. Libor Černikovský, e-mail: libor.cernikovsky@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav, Úsek meteorologie a klimatologie

vypisuje VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ na pozici

VEDOUCÍ ODBORU LETECKÉ METEOROLOGIE

Popis činnosti:
  • Organizační, personální a odborné vedení Odboru letecké meteorologie.
  • Zpracování a koordinace celostátní koncepce rozvoje a koordinace letecké meteorologické služby v souladu s dokumenty EK, ICAO a WMO.
  • Koordinace mezinárodní spolupráce v letecké meteorologii prostřednictvím skupiny METG (Meteorologická skupina) ICAO, skupin Avimet a AVAC organizace EUMETNET a CAeM (Komise pro leteckou meteorologii) WMO.
  • Zpracování a rozvoj koncepce zpoplatnění letecké meteorologické služby civilnímu letectví cestou letových poplatků vybíraných v prostoru ČR ŘLP ČR s.p. a správami letišť K. Vary s.r.o. Brno a.s. a Ostrava a.s.
  • Zpracování analýz a zásadních stanovisek pro Odbor civilního letectví MD ČR, pro Úřad civilního letectví, Řízení letového provozu ČR s.p., pro Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod a další organizace působící v civilním letectví a/nebo ve státní správě.
  • Komplexní řešení výzkumných a vývojových úkolů v oboru letecké meteorologie a předpovědi počasí s vazbami na příbuzné vědní obory.
Požadujeme:
  • VŠ přírodovědného směru, znalost meteorologie/klimatologie vítána.
  • Schopnost vedení a spolupráce v týmu, dobré komunikační schopnosti, dobré organizační schopnosti, odpovědnost, samostatnost jednání a rozhodování.
  • Zkušenost s vedením pracovního kolektivu alespoň 5 let.
  • Orientace v legislativě týkající se civilního letectví.
  • Odborný rozhled v oboru meteorologie a klimatologie.
  • Rozšiřování vědomostí studiem odborné literatury, odbornými kurzy a účastí na vědeckých konferencích, seminářích a jednáních.
  • Znalost anglického jazyka slovem i písmem (minimálně úroveň B2).
  • Znalost práce na PC (MS Office), schopnost naučit se specializované programy.
  • Řidičský průkaz sk. B.

Písemné přihlášky doplněné motivačním dopisem, strukturovaným životopisem a přehledem odborné praxe zasílejte s doručením nejpozději 10.12.2021
-    na adresu: ČHMÚ, Mgr. Libor Černikovský, Na Šabatce 17, 143 06 Praha 4 – Komořany;
-    nebo na e-mail: libor.cernikovsky@chmi.cz.
Vybraní uchazeči budou pozvání k osobnímu pohovoru.

Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů  v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • Zajímavou práci s dlouhodobou perspektivou ve stabilní a důvěryhodné instituci.
  • Zapojení do mezinárodních aktivit.
  • Plat a odměna podle NV ČR č. 341/2017  Sb. a ZP ČR č. 262/2006 Sb.
  • Zaměstnanecké výhody (příspěvek FKSP, dovolená 5 týdnů).
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 17
143 06 Praha 4 – Komořany
 

Datum nástupu:
Co nejdříve dle dohody.
Kontakt:
Mgr. Libor Černikovský, e-mail: libor.cernikovsky@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav, Úsek kvality ovzduší, Národní inventarizační systém emisí a propadů skleníkových plynů

nabízí volnou pozici:

Pracovník kvality ovzduší (projekce emisí a propadů skleníkových plynů)

Popis činnosti:

Zpracování projekcí emisí a propadů skleníkových plynů v návaznosti na inventarizaci emisí a propadů skleníkových plynů, spolupráce na koordinaci celkového vykazování projekcí.

Požadujeme:
  • VŠ technického nebo přírodovědného zaměření, výhodou přehled v oblasti emisí skleníkových plynů
  • znalost práce na PC (MS Office, pokročilá znalost MS Excel), schopnost naučit se specializované programy (R, Statistica) 
  • Aktivní AJ (účast na jednáních European Commission, Directorate A – International and Climate Strategy a UNFCCC)
  • dobré komunikační schopnosti, samostatnost, pečlivost, zodpovědnost, spolehlivost
  • výhodou zkušenost se statistickou analýzou a s hromadným zpracováním dat

Strukturované životopisy s přehledem odborné praxe a technických znalostí zasílejte na e-mailovou adresu marketa.klusackova@chmi.cz.
Vybraní kandidáti budou pozvání k pohovoru.

Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů  v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • spolupráce na přípravě a koordinaci národní inventarizace emisí skleníkových plynů
  • zajímavou práci s možností kontaktů v zahraničí
  • plat a odměna podle NV ČR č. 564/2006 Sb. a ZP ČR č. 262/2006 Sb.
  • závodní stravování, pružná pracovní doba
  • zaměstnanecké výhody (rekreace, příspěvek FKSP, dovolená 5 týdnů)
  • plný úvazek (podle domluvy s možností zkráceného)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
Na Šabatce 17
143 06 Praha 4 – Komořany

Datum nástupu:
Ihned
Kontakt:
Ing. Markéta Klusáčková, e-mail: marketa.klusackova@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav, pobočka Brno

hledá pracovníka na pozici:

Meteorolog - specialista zajišťující správu staniční sítě

Popis činnosti:
  • komunikace s dobrovolnými pozorovateli a externími firmami
  • služební cesty do lokalit územní působnosti pobočky – řízení služebního vozidla
  • základní péče o přístrojovou techniku
  • správa databáze informací o stanicích a evidence přístrojové techniky
  • práce s měřenými daty (základní kontrola a zpracování)
  • případná spolupráce na výzkumných projektech
Požadujeme:
  • organizační a komunikační dovednosti
  • samostatnost, pečlivost, manuální zručnost
  • flexibilitu, aktivní přístup k práci a schopnost a zájem učit se nové věci
  • VŠ vzdělání (i absolvent) – přírodovědného nebo technického směru
  • řidičský průkaz sk. B - aktivní řidič
  • znalost práce v prostředí MS Office (MS Word, Excel)

Přihlášky ve formě strukturovaného životopisu zašlete na e-mail filip.chuchma@chmi.cz.
Vybraní kandidáti budou pozvání k pohovoru. O formě pohovoru se rozhodne dle aktuální situace a platných vládních nařízení.
Odesláním dokladů, v souladu se zákonem č.110/2019 Sb. O zpracování osobních údajů v platném znění, poskytuje uchazeč souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.

Nabízíme:
  • zajímavou a tvůrčí práci ve stabilní instituci a v příjemném kolektivu v rámci Oddělení meteorologie a klimatologie v Brně
  • pružnou pracovní dobu
  • plný úvazek na dobu neurčitou
  • platové zařazení dle NV ČR č. 341/2017 Sb., v platném znění
  • zaměstnanecké výhody (dovolená 5 týdnů, indispoziční volno, závodní stravování, příspěvek FKSP)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav
pobočka Brno
Kroftova 43
616 67 Brno
 

Datum nástupu:
Dle dohody
Kontakt:
RNDr. Filip Chuchma, Ph.D., e-mail: filip.chuchma@chmi.cz

Český hydrometeorologický ústav, pobočka Plzeň

nabízí volnou pozici

Technik Imisního monitoringu kvality ovzduší

Popis činnosti:

Obsluha stanic „Státní sítě imisního monitoringu“ v regionu jihozápad, spolupráce na vyhodnocení výsledků měření kvality ovzduší.

Požadujeme:
  • ÚSO technického směru
  • 1 rok v oboru elektrotechniky
  • 1 rok v oboru elektrotechniky
  • řidičský průkaz skupiny B
  • schopnost komunikace, práce v kolektivu, samostatnost, flexibilita
  • zdravotní způsobilost pro práci v terénu

Písemné nabídky, doplněné strukturovaným životopisem zašlete e-mailem, nebo na adresu: 
Český hydrometeorologický ústav
pobočka Plzeň – odd. kvality ovzduší
Mozartova 1237/41
323 00 Plzeň
Termín ukončení zaslání nabídek: 31. 8. 2021
Odesláním dokladů poskytuje uchazeč, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů  v platném znění, souhlas se zpracováním osobních údajů obsažených v těchto dokladech.
 

Nabízíme:
  • zajímavou a tvůrčí práci
  • pracovní smlouvu na dobu určitou na 1 rok s možností prodloužení na dobu neurčitou
  • plat a odměnu dle plat. tř. 9, podle NV ČR č. 341/2017 Sb., NV ČR č. 222/2010 Sb a ZP ČR č. 262/2006 Sb.,
  • pružnou pracovní dobu
  • zaměstnanecké výhody (5 týdnů dovolené, stravenky, příspěvek z FKSP, 5 dnů zdravotního volna)
Pracoviště:

Český hydrometeorologický ústav, pobočka Plzeň
Mozartova 1237/41
323 00 Plzeň

Datum nástupu:
Od 1. 9. 2021 nebo dle dohody
Kontakt:
Ing. Tomáš Fory, e-mail: tomas.fory@chmi.cz, tel: 604 221 364



Naše volné pozice také na Jooble